De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zit de meerdaagse vergadering van de regerende Arbeiderspartij voor.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zit de meerdaagse vergadering van de regerende Arbeiderspartij voor. © AFP

Arbeiderspartij Noord-Korea vergadert over nucleaire strategie

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een meerdaagse vergadering van de regerende Arbeiderspartij geopend waarbij "strategisch en tactisch beleid" wordt besproken. Tijdens de vergadering, die zo'n vier dagen zou kunnen duren, wordt naar verwachting gesproken over de uitnodiging van de Amerikaanse regering om opnieuw te onderhandelen over het nucleaire arsenaal van Noord-Korea.

  1. Documentaire onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

    Documentai­re onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

    De bemanning van een United Airlines-vlucht is er stellig van overtuigd dat hun vliegtuig als vijfde kamikazetoestel had moeten dienen op 9/11. Vier passagiers in eerste klasse gedroegen zich die ochtend verdacht en wilden zo snel mogelijk vertrekken. In het vliegtuig ernaast werden later snijmessen teruggevonden. Mogelijk beging een medeplichtige die de terroristen tijdens de voorbereiding moest helpen een cruciale fout.