Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Apple vraagt leveranciers in Taiwan om producten te labelen als “gemaakt in China”, zegt rapport

Apple heeft naar verluidt Taiwanese leveranciers gevraagd hun producten te etiketteren als “gemaakt in China”. Dit deden ze om de strenge Chinese douane-inspecties te vermijden. China probeerde met deze controles het bezoek van de Amerikaanse House speaker, Nancy Pelosi, aan Taipei te voorkomen.

11 reacties

 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Alles is Made in China dank zij onze schitterende politici en zakenlui en nu begint de miserie pas. Zij hebben de legers van China gefinancierd en nu staan we daar met een nieuw gevaar.
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Als men eens de motorkap van een doorsneewagen opendoet zal men ontdekken dat er onderdelen inzitten Made in China. Bij bijna alle merken behalve misschien luxewagens zoals Ferrari,Rolls,Aston Martin en dergelijke. Wat ga je doen , geen auto meer kopen? En het is met veel toestellen zo , er zitten veelal Chinese onderdelen in.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Haal alle essentiële productie weg uit andere landen en ga terug in Europa en Amerika produceren. Telt ook voor landbouw. Broodroof op boeren als er een hongersnood dreigt, helpt niemand vooruit.
 • Brigitte Snykers

  2 maanden geleden
  Als ik op een product "made in China" opmerk koop ik het de facto niet, zelfs al zou ik er voor een ander merk meer voor moeten betalen !
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Als er made in China op staat is er bij mij 50% kans dat ik het niet koop
 1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.
 1. Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoefeningen

  Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoe­fe­nin­gen

  Taiwan organiseert deze week militaire manoeuvres, met schieten op scherp, als simulatie van een verdediging tegen een Chinese invasie. Dat doen ze op het moment dat de spanningen maandag toch niet gaan liggen. Aan de militaire oefeningen die China donderdag was opgestart, zou zondag normaal een eind komen, maar toch zet China de oefeningen vandaag voort. Peking verhoogt daarmee de druk op Washington en Taipei.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.