Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Apple vraagt leveranciers in Taiwan om producten te labelen als “gemaakt in China”, zegt rapport

Apple heeft naar verluidt Taiwanese leveranciers gevraagd hun producten te etiketteren als “gemaakt in China”. Dit deden ze om de strenge Chinese douane-inspecties te vermijden. China probeerde met deze controles het bezoek van de Amerikaanse House speaker, Nancy Pelosi, aan Taipei te voorkomen.

11 reacties

 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Alles is Made in China dank zij onze schitterende politici en zakenlui en nu begint de miserie pas. Zij hebben de legers van China gefinancierd en nu staan we daar met een nieuw gevaar.
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Als men eens de motorkap van een doorsneewagen opendoet zal men ontdekken dat er onderdelen inzitten Made in China. Bij bijna alle merken behalve misschien luxewagens zoals Ferrari,Rolls,Aston Martin en dergelijke. Wat ga je doen , geen auto meer kopen? En het is met veel toestellen zo , er zitten veelal Chinese onderdelen in.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Haal alle essentiële productie weg uit andere landen en ga terug in Europa en Amerika produceren. Telt ook voor landbouw. Broodroof op boeren als er een hongersnood dreigt, helpt niemand vooruit.
 • Brigitte Snykers

  2 maanden geleden
  Als ik op een product "made in China" opmerk koop ik het de facto niet, zelfs al zou ik er voor een ander merk meer voor moeten betalen !
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Als er made in China op staat is er bij mij 50% kans dat ik het niet koop
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoefeningen

  Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoe­fe­nin­gen

  Taiwan organiseert deze week militaire manoeuvres, met schieten op scherp, als simulatie van een verdediging tegen een Chinese invasie. Dat doen ze op het moment dat de spanningen maandag toch niet gaan liggen. Aan de militaire oefeningen die China donderdag was opgestart, zou zondag normaal een eind komen, maar toch zet China de oefeningen vandaag voort. Peking verhoogt daarmee de druk op Washington en Taipei.