De skyline van Dubai: wolkenkrabbers en luxe hotelresorts.
Volledig scherm
PREMIUM
De skyline van Dubai: wolkenkrabbers en luxe hotelresorts. © EPA

Appartement van 1,5 miljoen, dikke auto's, feestjes met prostituees: zo leven drugsboeren in Dubai (tot ze gepakt worden)

De Bentley of Maserati parkeren bij hotel Residence Sky View. Zicht op de Burj Kalifa wanneer je in het infinity pool van je 1,5 miljoen euro dure appartement ligt. Welkom in Dubai. Waar alles bling bling is, waar sterren thuis zijn. En dus ook Antwerpse drugsbaronnen. Othman El B., bijvoorbeeld. Eén van de kingpins in operatie Sky en resident in ‘De Gouden Stad’ sinds 2016. Maar of hij en zijn concullega’s daar nu een zorgeloos luxeleven hebben? “Het is toch altijd achterom kijken. Ja, de stad is futuristisch. Maar de gevangenis ‘middeleeuws’. Daar wil je niet eindigen. Als niemand er je eten kan brengen, heb je niks.”

92 reacties

 • Bart Boenen

  10 maanden geleden
  Maar elke keer als je je kop buiten steekt, een kogel riskeren. Ik zou zo niet willen leven. Rijk uiteraard wel maar nooit op die manier.
 • Guido Verbist

  10 maanden geleden
  Zolang die geld laten zien is er geen vuiltje aan de lucht. Je ziet nu dat die flinke slag aan het drugmilieu maar beperkt is. Die krijgen met hun drugfortuin overal steun.
 • Marcus Vadis

  10 maanden geleden
  De hypocrisie van die Arabische landen, je mag er geen mg drugs hebben maar je mag er wel wonen als je een drugsbaron bent want dan kunnen ze goed aan je verdienen.
 • Wim Winston

  10 maanden geleden
  Probleem begint bij de gebruikers.Drugs legaliseren is de enige oplossing. Alcohol is toch ook toegelaten. Wie zichzelf in de vernieling wil helpen moet het zelf maar weten maar ja, We leven in een pampermaatschappij....
 • Gerd Peeters

  10 maanden geleden
  Tot ze gepakt worden, die worden juist niet gepakt. Die weten al lang wat er staat te gebeuren en zijn al pleite. Je moet de serie Narcos op Netflix maar eens volgen, dan weet je genoeg. En hier bij ons doen ze al euforisch als ze een groep dealers kunnen vangen.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Zwaar zieke Amerikaan (31) ziet harttransplantatie door de neus geboord omdat hij niet gevaccineerd is
  Play

  Zwaar zieke Amerikaan (31) ziet harttrans­plan­ta­tie door de neus geboord omdat hij niet gevacci­neerd is

  Een zwaar zieke vader van twee kinderen is in Boston van een wachtlijst voor een harttransplantatie gehaald omdat hij niet gevaccineerd is. DJ Ferguson gelooft niet in de heilzame werking van een prik, maar vreest in zijn specifiek geval ook voor de gevolgen als zijn hartspier ontstoken zou raken. Myocarditis wordt inderdaad beschouwd als een zeldzame bijwerking van coronavaccins.