Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © thinkstock

Apenpokkenvirus bereikt nu ook Australië

Er is ook in Australië een mogelijk geval van apenpokken, zo hebben de lokale autoriteiten vrijdag gezegd. Een veertiger die onlangs in Europa was, heeft het virus wellicht opgelopen.

 1. Zitten we met een nieuwe gezondheidscrisis? Experts beantwoorden 9 belangrijke vragen over de opstoot van apenpokken
  PREMIUM

  Zitten we met een nieuwe gezond­heids­cri­sis? Experts beantwoor­den 9 belangrij­ke vragen over de opstoot van apenpokken

  Sinds half mei duiken in Europa en Amerika besmettingen op met het zeldzame apenpokkenvirus. En vandaag is ook de eerste besmetting in ons land vastgesteld. Wat grote zorgen baart, is dat het virus nu buiten Afrika van mens tot mens gaat. Dat is nooit eerder gezien. Bovendien verspreidt de zeldzame ziekte zich als een olievlek. Amper zes dagen (!) na de eerste melding uit het Verenigd Koninkrijk aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zijn nu al zes westerse landen getroffen met in totaal 32 bevestigde gevallen en nog eens 69 verdachte gevallen. Wat komt er op ons af?
 1. Ouders klagen ziekenhuis in VS aan nadat personeel lichaampje van overleden baby bij afval gooit

  Ouders klagen ziekenhuis in VS aan nadat personeel lichaampje van overleden baby bij afval gooit

  De ouders van een overleden prematuur geboren baby hebben een ziekenhuis in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, aangeklaagd nadat het zorgpersoneel het lichaam van het kindje per ongeluk bij het afval gooide. Ouders Alana Ross en Daniel McCarthy wilden hun baby begraven, maar het ziekenhuis liet hen enkele dagen voor de begrafenis weten dat het lichaampje nergens te bespeuren was.