Anuna De Wever was al een maand onderweg toen de klimaattop in Chili werd afgelast.
Volledig scherm
Anuna De Wever was al een maand onderweg toen de klimaattop in Chili werd afgelast. © VTM

Anuna De Wever mist “zeer waarschijnlijk” klimaattop in Madrid

Terwijl Greta Thunberg een lift op een catamaran van twee YouTubers kreeg aangeboden, ziet het er voor Anuna De Wever en Adélaïde Charlier van Youth for Climate niet goed uit. Er is nog geen oplossing uit de bus gekomen en dus is de kans groot dat de Belgische klimaatspijbelaars de klimaatconferentie COP25 in Madrid missen.

90 reacties

 • Benny Deridder

  1 jaar geleden
  Brossen zit in haar genen. Nu gaat ze de klimaattop zelfs brossen ! En nee, een cargoschip zou niet (mogen) varen volgens de visie van Anuna, dus is wel vreselijk hypocriet.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Erik De Smet, op een cargoschip (een schip dat vracht vervoert) kunnen normaal gezien geen passagiers mee of er moet een kajuit ter beschikking zijn. Ikzelf ben in 1978 met het schip 'Tara' van de rederij Arrow Lines (weet niet of die nog bestaat) van Antwerpen via Malta naar Piraeus meegevaren. Mits toestemming van de rederij en het kon omdat er een officier in Antwerpen afmonsterde en er zodoende een kajuit vrij was.
 • Koen Van Den Eeckhaut

  1 jaar geleden
  Beste Mijnheer De Smet Ik ga er van uit dat ze van plan is op een cargo schip mee te varen dat sowieso goederen van Zuid-Amerika naar Europa brengt. Erg vervuilend? Ja. Maar nogmaals, zo'n schip vaart toch. Het is alsof je zou meeliften in plaats van zelf te rijden. Een vliegtuig stijgt niet op wanneer er geen passagiersboekingen zijn. Daar zit hem volgens mij het verschil. Toegegeven. Het is niet helemaal consequent van Anuna De Wever maar ik begrijp haar wel.
 • anna vandenberg

  1 jaar geleden
  Dan kan ze nog wat langer genieten van haar uitstapje met vriendin. Als ze haar tijd goed benut heeft zal ze het verschil tussen klimaat en milieu kennen. Ze heeft een project zoals Groen maar wat dat inhoud weet niemand. De mensen moeten anders gaan leven leven maar ik heb beseft dat niemand nog zijn privileges zal opgeven, goedkoop, genieten en amusement en de rest is het probleem van een ander.
 • Erik De Smet

  1 jaar geleden
  Beste Koen Van Den Eekhout, een cargo schip vaart niet zomaar. Dat moet je net als een vliegtuig boeken. Sterke verdediging. U bent zeker advocaat?
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel