Antwerpen weer overspoeld door Nederlanders: “Al moet ik vier uur aanschuiven, dat heb ik ervoor over!”

In Antwerpen is het weer over de koppen lopen, maar dan vooral door de vele Nederlanders die zijn afgezakt voor hun kerstinkopen. In de parkings staan er duidelijk heel veel Nederlandse auto’s aan te schuiven. Ook de Nederlanders zelf geven aan dat ze opvallend veel landgenoten tegenkomen. “Maar we hadden nog kerstcadeaus nodig en dus was dit de enige optie”, klinkt het daar.

  1. LIVE. Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig” - Von der Leyen: gebruik geld oligarchen voor wederopbouw

    LIVE. Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig” - Von der Leyen: gebruik geld oligarchen voor wederop­bouw

    De Russische invasie slaat elke maand een gat van zowat 5 miljard dollar (4,75 miljard euro) in de Oekraïense begroting. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. “Om ons staande te houden in de oorlog om vrijheid, hebben we snelle en voldoende financiële ondersteuning nodig”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  2. Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

    Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

    Een zeer zeldzame Chinese vaas uit de achttiende eeuw is verkocht voor maar liefst 1,5 miljoen Britse pond (omgerekend zo’n 1,8 miljoen euro). De vader van de eigenaar had het unieke stuk in de jaren tachtig gekocht voor “ongeveer honderd Britse pond”. Jarenlang stond de vaas gewoon als decoratie in de keuken van de zoon, die geen idee had wat voor een bijzonder object hij in huis had.