Anti-regeringsprotest in Mongolië loopt uit de hand: boze burgers bestormen parlement

Demonstranten hebben maandag het regeringspaleis in de hoofdstad van Mongolië bestormd. Duizenden mensen verzamelden zich om te eisen dat de regering iets doet tegen de economische malaise en de corruptie in de kolenindustrie. Er zou steenkool ter waarde van 12,3 miljard euro gestolen zijn. Volgens de demonstranten moeten de dieven ter verantwoording worden geroepen.

0 reacties

 1. 125 gewonden bij bestorming Iraaks parlement: manifestanten zijn corruptie en trage regeringsvorming beu

  125 gewonden bij bestorming Iraaks parlement: manifestan­ten zijn corruptie en trage regerings­vor­ming beu

  Aanhangers van de invloedrijke sjiitische leider Moqtada al-Sadr hebben zaterdagochtend in de Iraakse hoofdstad Bagdad het parlement bezet. Ze zeggen tegen de corruptie in regeringskringen te protesteren. Ook zijn ze woedend omdat er tien maanden na de parlementsverkiezingen nog altijd geen regering is en de onderhandelingen over de benoeming van een nieuwe minister-president niet opschieten.
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 3. Zelensky wijst vredesgesprekken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Zelensky wijst vredesge­sprek­ken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Volodymyr Zelensky heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om met Rusland te onderhandelen. Volgens de Oekraïense president zijn vredesgesprekken enkel mogelijk als het Russische leger zich uit Oekraïne terugtrekt. Bovendien moet de Russische president Vladimir Poetin zijn fouten toegeven en moet er een nieuwe leider in Moskou komen. Dat zei Zelensky in een interview met de Britse televisiezender ‘Sky News’. “Enkel dan kan de situatie opgelost worden”, klonk het.