AFP
Volledig scherm
© AFP

Ankara roept ambassadeurs tien westerse landen op het matje

Turkije heeft de ambassadeurs van tien westerse landen op het matje geroepen. De tien landen hadden het aangedurfd om gezamenlijk de vrijlating te vragen van opposant Osman Kavala. Al vier jaar zit Kavala zonder veroordeling opgesloten. De tien landen vroegen daarom "een rechtvaardige en snelle afhandeling" van zijn zaak.

3 reacties

 • Dominique Chapelle

  1 maand geleden
  Is Turkije een democratie ??
 • Luc Deboosere

  1 maand geleden
  België durft weer niet meedoen!
 • Max Illens

  1 maand geleden
  Die tien ambassadeurs kunnen Erdogan uitleggen dat men in een democratie de betogers niet doodschiet en/of opsluit. Ze kunnen tegelijk ook eisen dat Turkije ophoudt met het uitmoorden van Koerdische burgers in Noord-Irak.
 1. Europese en Amerikaanse diplomaten zwaar ontgoocheld na nieuwe gespreksronde met Iran: “Bijna alle compromissen geschonden”

  Europese en Amerikaan­se diplomaten zwaar ontgoo­cheld na nieuwe gespreks­ron­de met Iran: “Bijna alle compromis­sen geschonden”

  Europese diplomaten en de VS reageren zwaar ontgoocheld op de nieuwe ronde gesprekken over de nucleaire deal met Iran die sinds het begin van de week in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen plaatsvinden. "Iran breekt met bijna alle compromissen die na meerdere maanden onderhandelen waren bereikt", klinkt het bij diplomatieke bronnen. Het Witte Huis stelt dat Iran zich niet constructief en oplossingsgericht heeft opgesteld.
 2. Schotse vrouw (86) krijgt trouwring terug die ze vijftig jaar geleden verloor in een aardappelveld

  Schotse vrouw (86) krijgt trouwring terug die ze vijftig jaar geleden verloor in een aardappel­veld

  Peggy MacSween, een 86-jarige vrouw die op het Schotse eiland Benbecula woont, heeft zonder twijfel een van haar meest memorabele dagen beleefd. De vrouw kreeg namelijk haar trouwring terug, nadat ze die maar liefst 50 jaar geleden was verloren in een aardappelveld. Peggy raakte de ring kwijt in de jaren 60 terwijl ze aardappelen aan het rooien was. Ze was er zeker van dat ze de trouwring nooit meer zou terugzien, tot nu.
 1. Ook in onze buurlanden raken kinderen massaal besmet: mondmaskers en (zelf)tests moeten schoolsluitingen tegengaan

  Ook in onze buurlanden raken kinderen massaal besmet: mondmas­kers en (zelf)tests moeten schoolslui­tin­gen tegengaan

  De Vlaamse scholen kreunen onder de coronapandemie. De ene uitbraak volgt de andere op, leerkrachten vallen een na een uit en hele klassen moeten in quarantaine. Het aantal besmettingen bij kinderen was nooit zo hoog. Het Overlegcomité buigt zich op dit moment dan ook over een eventuele sluiting van de scholen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Ook in onze buurlanden zijn kinderen de motor van de pandemie, al lijkt het sluiten van de scholen op dit moment nergens aan de orde.