Tijdens een toespraak voor zijn regionale bestuurders haalde hij woensdagavond snoeihard uit naar eender wie zijn beleid durft te bekritiseren. “Het Russische volk zal altijd in staat zijn ware patriotten te onderscheiden van uitschot en verraders. Die zullen ze gewoon uitspugen als een vlieg die per ongeluk hun mond binnenvliegt”, klonk het.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een toespraak voor zijn regionale bestuurders haalde hij woensdagavond snoeihard uit naar eender wie zijn beleid durft te bekritiseren. “Het Russische volk zal altijd in staat zijn ware patriotten te onderscheiden van uitschot en verraders. Die zullen ze gewoon uitspugen als een vlieg die per ongeluk hun mond binnenvliegt”, klonk het. © ZUMA Press

Angstaanjagende speech Poetin: “Ervan overtuigd dat natuurlijke en noodzakelijke zuivering ons land zal versterken”

“Een natuurlijke en noodzakelijke zuivering van de natie.” Die woorden rolden woensdagavond uit de mond van Vladimir Poetin. In een nieuwe toespraak verwees hij naar pro-westerse Russen als “uitschot en verraders”. Wie het pad van het Kremlin niet bewandelt, zal “als vliegen worden uitgespuwd”. Staalharde taal van de Russische president. “Dit zijn woorden van een man in het nauw gedreven”, zeggen experts. 

54 reacties

 • Bram Depaepe

  3 maanden geleden
  Heel mooi dat de EU Oekraïne versneld tot de EU zal laten toetreden. De gewone burger is altijd het slachtoffer van de regeringen/beleid van het land. Echter WW3 zal sneller komen dan gedacht... Wat zullen de gevolgen zijn voor de Europese burgers... "All in the name of..." Peace and justice. Maar het zal een grote prijs hebben.
 • Ian Vandenbossche

  3 maanden geleden
  Kernwapens waren steeds een afschrikkingswapen om die zeker nooit te moeten gebruiken. Poetin gebruikt kernwapens wel als dreigement zodat hij ongestoord verder kan gaan met zijn genocide en totale verwoesting van Oekraïne, en omdat hij daarvoor vrij spel krijgt zullen er nog landen hetzelfde lot moeten ondergaan. De sovjet'unie' in de maak.
 • Marlene De Smedt

  3 maanden geleden
  De vele analyses over de evolutie van dit conflict gaan uit van een zekere logica. Echter is het vervolg van dit conflict totaal onvoorspelbaar omdat de tegenstander nog zelf weinig rationaliteit bezit en zijn beslissingen baseert op wantrouwen, haat en fanatisme.
 • jozef van hoof

  3 maanden geleden
  Zijn vrouw en kinderen zouden in Zwitserland zitten. Pak ze op en drop ze in Marioepol, daar moet hij ze maar gaan ophalen, dan kan hij en zijn huishouden ook eens zien wat ze daar aangericht hebben.
 • geert Verschelde

  3 maanden geleden
  Het Westen is vooral bang van Poetins nucleaire reuze torpedo's. Die kunnen vanuit speciaal daarvoor gebouwde onderzeeërs een gebied, 50 op 200 km, nucleair uitschakelen zonder Rusland te beschadigen. Deze torpedo's kunnen vanop grote afstand ingezet worden, en hebben dan nog een immense eigen actieradius.
 1. Wie is Vladimir Poetin? Deel 1: De kleinzoon van de kok van Stalin die luitenant-kolonel bij de KGB werd. “Al onze hoop is nu op hem gevestigd”
  PREMIUM

  Wie is Vladimir Poetin? Deel 1: De kleinzoon van de kok van Stalin die luitenant-kolonel bij de KGB werd. “Al onze hoop is nu op hem gevestigd”

  Een nakomertje, verwend en vertroeteld door zijn moeder en geslagen door zijn vader. Een lastpak op school en een vechtersbaas op straat. Een dromer die, in de ban van een propagandafilm, KGB-spion wil worden en met ijzeren discipline en studie-ijver in de nadagen van het communisme in de DDR belandt en de overrompelde ineenstorting van de grote Sovjet-Unie op de eerste rij beleeft. Dáár ontkiemt de toekomst van Vladimir Poetin (69), president van Rusland en nu het Kwade Genius dat Kiev in brand steekt - nota bene de stad waar hij op huwelijksreis ging.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.