Sinds het begin van de acties van de ‘gele hesjes’ steeg het aantal gewelddadige incidenten elk weekend. Vorige zaterdag liep het uit de hand.
Volledig scherm
Sinds het begin van de acties van de ‘gele hesjes’ steeg het aantal gewelddadige incidenten elk weekend. Vorige zaterdag liep het uit de hand. © Photo News

Angst voor zware rellen: Buitenlandse Zaken raadt trip naar Parijs af

De Belgische overheid raadt reizen naar Parijs komend weekend af wegens de geplande betogingen van de ‘gele hesjes’. Dat blijkt uit een vernieuwd reisadvies voor Frankrijk. Touroperator Tui belooft alvast een integrale terugbetaling van de reiskosten.

20 reacties

 • Liliane Coeckx

  4 jaar geleden
  Zet de grenzen maar open en laat nog meer migranten naar Europa komen. Dit is het resultaat.
 • Manuela Lespagnard

  4 jaar geleden
  Amaai, zo te zien volgens de video's ziet het er precies uit als een andere revolutie. Ik vraag me af wat Macron gaat doen.
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  De 'scholieren' die baldadigheden hebben gepleegd, zijn zeer waarschijnlijk minderjarigen die niet eens meer naar school gaan. Zo zijn de 'gele hesjes' geen echte gele hesjes. De Franse regering doet er alles maar dan ook alles aan om de opinie in de war te brengen. En iedereen loopt er in.
 • bart danneel

  4 jaar geleden
  In 1789 met de bestorming van de bastille was er ongetwijfeld ook ophef over het gebruikte geweld. Nu 200 jaar later is het hun nationale feestdag en wordt het gezien als belangrijkste dag in de Franse geschiedenis.
 • jetty cleirbaut

  4 jaar geleden
  We zijn nog niks geëvolueerd sinds de middeleeuwen. Ik keur geweld absoluut niet goed, maar op welke andere manier kunnen we aan het verstand brengen dat we uitgemolken worden. We zijn gewoon met teveel op deze aardbol.