Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Angst voor meer kinderobesitas door sluiting Amerikaanse scholen

Voedingsdeskundigen en diëtisten in de VS vrezen dat de sluiting van scholen, speeltuinen en sportvelden zal leiden tot meer obesitas bij kinderen. De lockdownmaatregelen dreigen niet enkel de fysieke activiteiten te beperken, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de voedingsgewoonten. Dat staat vrijdag in de krant The Philadelphia Inquirer.

0 reacties

 1. Britse experts verbaasd over uitspraken Johnson: “Te vroeg om te zeggen dat Britse variant dodelijker is”

  Britse experts verbaasd over uitspraken Johnson: “Te vroeg om te zeggen dat Britse variant dodelijker is”

  Britse experts tonen zich verwonderd over de uitspraken van premier Boris Johnson over een mogelijk hogere sterftegraad bij de Britse, meer besmettelijke variant van het coronavirus. Er lopen momenteel meerdere onderzoeken. “Het is te vroeg om te zeggen dat de mutant dodelijker is”, aldus Yvonne Doyle. Zij is medisch directeur van de gezondheidsinstantie Public Health England.
 2. Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?
  PREMIUM

  Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?

  We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de hele week in de hand, slepen we meer verse producten aan dan gewoonlijk. En dan trekken we onze keukens in. Schaarste is er niet. De wereldwijde voedselhandel houdt stand. Toch dreigt veel te veranderen, want er is te veel vlees om in te vriezen, en Franse vissers gooien nu al gevangen vis terug overboord. Waar dreigen we te veel van te hebben, en van wat te weinig?
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen