Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Angst voor meer kinderobesitas door sluiting Amerikaanse scholen

Voedingsdeskundigen en diëtisten in de VS vrezen dat de sluiting van scholen, speeltuinen en sportvelden zal leiden tot meer obesitas bij kinderen. De lockdownmaatregelen dreigen niet enkel de fysieke activiteiten te beperken, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de voedingsgewoonten. Dat staat vrijdag in de krant The Philadelphia Inquirer.

0 reacties

 1. Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?
  PREMIUM

  Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?

  We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de hele week in de hand, slepen we meer verse producten aan dan gewoonlijk. En dan trekken we onze keukens in. Schaarste is er niet. De wereldwijde voedselhandel houdt stand. Toch dreigt veel te veranderen, want er is te veel vlees om in te vriezen, en Franse vissers gooien nu al gevangen vis terug overboord. Waar dreigen we te veel van te hebben, en van wat te weinig?
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging