Angela Merkel en Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting in Rusland in 2007.
Volledig scherm
Angela Merkel en Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting in Rusland in 2007. © BELGAIMAGE

Angela Merkel vertelt over moment dat ze besefte dat Poetin gevaarlijk was: “Dat was het beroemde bezoek met de hond”

De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in een tv-interview verteld over het moment dat ze zich er “ten volle bewust” van werd dat de Russische president Vladimir Poetin gevaarlijk was. De twee leiders ontmoetten elkaar begin 2007 in het zomerverblijf van Poetin in de Russische badstad Sotsji. Hij had zijn hond meegebracht, terwijl hij wist dat Merkel niets van honden moest weten. Daarmee was de toon van de top gezet.

  1. Opnieuw hooggeplaatste Russische commandant om het leven gebracht in Oekraïne: “Poetin heeft twee generaals op één dag verloren”

    Opnieuw hoogge­plaatste Russische commandant om het leven gebracht in Oekraïne: “Poetin heeft twee generaals op één dag verloren”

    Eén van de topgeneraals van Rusland, Roman Koetoezov (43), is om het leven gebracht bij hevige gevechten in de Oekraïense Donbas-regio. Dat meldt Alexander Sladkov, een journalist van de Russische staatstelevisiezender Rossiya 1. Ook het Oekraïense leger bevestigt het nieuws. Volgens de Oekraïense militair Dmitry Ivanov was Koetoezov de opperbevelhebber van de troepen van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk en “werd hij gedwongen om de aanval te leiden”. Het Russische ministerie van Defensie heeft nog niet gereageerd op het bericht.