Angela Merkel en haar partijgenoot Armin Laschet (L)
Volledig scherm
Angela Merkel en haar partijgenoot Armin Laschet (L) © Matthias Balk/dpa

Angela Merkel roept nogmaals op om voor partijgenoot Laschet te stemmen voor "stabiel Duitsland"

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de kiezers nogmaals opgeroepen voor Armin Laschet te stemmen, de conservatieve kandidaat van haar partij CDU, om Duitsland "stabiel" te houden. Zondag worden parlementsverkiezingen gehouden die haar opvolger aan het hoofd van het land moeten aanwijzen.

 1. Topman Nike doet schokkende bekentenis: “Ik heb vroeger een tiener doodgeschoten”

  Topman Nike doet schokkende bekentenis: “Ik heb vroeger een tiener doodgescho­ten”

  Een prominente bestuurder van een sportmerk heeft in een geruchtmakend interview bekend dat hij in de jaren zestig een tienerjongen heeft doodgeschoten. Het gaat om de 72-jarige Larry Miller, topman van Nike Basketball en zustermerken Jordan en Converse. “Het vreet me vanbinnen op”, zegt de Amerikaanse zakenman over zijn lang bewaarde geheim. De schokkende bekentenis komt voorafgaand aan de lancering van zijn nieuwe boek, dat volgend jaar verschijnt.
 2. PORTRET. Angela Merkel, een Mädchen dat hard haar best gedaan heeft
  PREMIUM

  PORTRET. Angela Merkel, een Mädchen dat hard haar best gedaan heeft

  Een koude winteravond, begin 1990. In de amper verwarmde barakken van het Zentralinstitut für physikalische Chemie in Berlijn-Adlershof zegt doctor in de kwantumchemie Angela Merkel tegen enkele collega’s: “De politiek boeit me meer dan dit.” Ze neemt haar jas van het haakje en stapt naar de S-bahn, die haar langs de Muur naar Prenzlauer Berg zal voeren. Het begin van een onwaarschijnlijk verhaal waar dit weekend (voorlopig?) een einde aan komt.