De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © AP

Angela Merkel krijgt Moderna als tweede vaccindosis na eerste prik met AstraZeneca

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (66) heeft een tweede dosis van het coronavaccin van Moderna gekregen, nadat ze in april een eerste AstraZeneca-prik had gekregen. Dat bevestigt haar kabinet. Normaal gezien krijgen enkel mensen jonger dan 60 in Duitsland een tweede prik van een ander vaccin na een eerste AstraZeneca-prik.

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Levering op 29 juni bepaalt of tweede AstraZeneca-prik sneller kan worden toegediend

  Levering op 29 juni bepaalt of tweede AstraZene­ca-prik sneller kan worden toegediend

  Of het toedienen van de tweede dosis van het coronavaccin van AstraZeneca voor iedereen kan worden vervroegd naar acht weken na de eerste prik, hangt af van de levering van 700.000 vaccins op 29 juni. Dat heeft Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie gezegd op de persconferentie van het gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. “De meest eenvoudige oplossing is misschien dat we deze mensen zeggen dat ze zich opnieuw kunnen inschrijven via QVax”, zei Vandenbroucke over een eventueel vervroegde tweede prik in de Kamercommissie Gezondheid.