De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel. © REUTERS

Angela Merkel hamert op tijdelijke maar totale lockdown in heel Duitsland

Bondskanselier Angela Merkel wil dat heel Duitsland in een strenge nationale lockdown gaat. Ze wil in een korte periode zo veel mogelijk activiteiten in heel het land lamleggen, omdat volgens haar daarmee de stijging van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames tot staan kan worden gebracht. Het zou onder meer gaan om nieuwe schoolsluitingen en uitgaansverboden.

7 reacties

 • frans Vullings

  2 weken geleden
  als of de Lock downs helpen. het enige wat ze doen is de economie afbreken
 • Guy Hendrickx

  2 weken geleden
  Stop maar met die waanzin en vaccineer de klok rond 7 dagen op 7
 • karel dillen

  2 weken geleden
  Goede oplossing maar intussen volop vaccineren en geen politieke spelletjes spelen zoals NVA in de Vlaamse regering zodat de vriezers niet met een overstock blijven zitten.
 • Daan Roos

  2 weken geleden
  Goede beslissing. Maar waarom doet Europa niets en speelt politiek met de goedkeuring van vaccins. Er zouden veel meer vaccins kunnen geproduceerd worden, we hebben genoeg bedrijven maar de enige goedgekeurde vaccins konden hun product met alle mogelijke patenten beschermen. Gevolg 100.000 doden extra!
 • John Doe

  2 weken geleden
  Een echte Europese Lockdown, met alleen echt essentiële verplaatsingen en winkels die open zijn zou beter zijn, maar Duitsland zwaait de plak in Europa en maakt er een boeltje van, zoals de 2 financiële crisis en die ook door hun veroorzaakt werden!
 1. REPORTAGE. Op Mallorca doen toeristen al waar u en ik van dromen: vakantie vieren. "Maar die Instagram-foto posten we toch maar niet”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Op Mallorca doen toeristen al waar u en ik van dromen: vakantie vieren. "Maar die Instagram-fo­to posten we toch maar niet”

  Dos cervezas, por favor: hoe lang is het geleden dat u dát kon bestellen? Op Mallorca zijn er voor het eerst in lange tijd weer toeristen — al vragen die eerder ‘zwei Bier’. Deze paasvakantie doen zowat 40.000 Duitsers op het Spaanse eiland waar velen van dromen: zonnetje op het hoofd, tenen in het zand, pintje in de hand. Wij reisden de Duitsers achterna, en gingen na hoe het toerisme er probeert recht te krabbelen. "Hier kunnen we eindelijk weer een beetje genieten", vertellen de toeristen. Met een béétje eerlijke schaamte: "Die Instagram-foto posten we deze keer toch maar niet.”
 2. Duitse president geeft politici uitbrander in uitzonderlijke toespraak: “We hebben begrijpelijke regels en beter crisismanagement nodig”

  Duitse president geeft politici uitbrander in uitzonder­lij­ke toespraak: “We hebben begrijpe­lij­ke regels en beter crisismana­ge­ment nodig”

  Onverwacht en met opvallend harde woorden heeft de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier (SPD) zich zaterdagavond tot de bevolking gericht in een tv-toespraak over de coronacrisis in Duitsland. Zowel politici als burgers sprak hij vermanend toe over hun gedrag en houding bij de bestrijding van de derde golf. Zijn boodschap: over de problemen heenstappen en er gezamenlijk tegenaan gaan.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den