Mitch McConnell
Volledig scherm
Mitch McConnell © AP

Anders zo fervente Trump-bondgenoot Mitch McConnell tevreden over afzettingsprocedure

Mitch McConnell, leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat, is ervan overtuigd dat Trump strafbare feiten heeft gepleegd en is tevreden over de afzettingsprocedure die de Democraten hebben ingesteld. Dat meldt de New York Times op gezag van bronnen uit de omgeving van McConnell.

15 reacties

 • karel dillen

  2 dagen geleden
  hij is nu al zo gek als een achterdeur wat zou dat binnen 4 jaar dan worden
 • DIRK VAN BRUSSEL

  3 dagen geleden
  Een verklaring van de president is genoeg om amendement ongedaan te maken . U hebt et op art.2-3. Art.4-,en het gaat om dat artikel , gaat er over als de president door de vice president en congres op non actief wordt gezet. Hier kan hij zich ook fit verklaren maar in het geval van Trump zal het dan niets uithalen.
 • felix strackx

  3 dagen geleden
  Nogal logisch dat zijn partijgenoten niet willen dat hij nog eens kandidaat zou zijn. Ze denken allemaal dat zij zelf binnen 4 jaar hun kans kunnen gaan.
 • DIRK VAN BRUSSEL

  3 dagen geleden
  Ivan De Ridder dat is art 2 en 3. Er is nog art 4 !! Daar gaat het om.
 • DIRK VAN BRUSSEL

  3 dagen geleden
  Ivan De Ridder, U hebt het over sectie 2 van dat amendement (gaat over het in gang zetten van het amendement door de president,vrijwillig) maar U zwijgt wijselijk over sectie 4 van datzelfde amendement en die zegt al heel wat anders. . Als het congres en de vice president het in gang zetten en ze blijven op hun standpunt is de president uit zijn functie gezet. Het dient wel binnen een bepaalde tijd gebeuren (reactie, stemming in het congres enz). 25th amendment te vinden opGoogle.
 1. Nederlandse regering gevallen over ‘toeslagenaffaire’
  Play
  UPDATE

  Nederland­se regering gevallen over ‘toeslagen­af­fai­re’

  Na dagen van crisissfeer en spoedberaad heeft de Nederlandse regering besloten om de handdoek in de ring te werpen. Het kabinet Rutte III stapt op vanwege de zogenaamde toeslagenaffaire, waarvan “de aanpak op een verschrikkelijke manier is mis gegaan.” “Onschuldige mensen zijn gecriminaliseerd, hun levens zijn verwoest en de Kamer is daarover onjuist en onvolledig geïnformeerd”, verklaarde premier Mark Rutte tijdens een persconferentie.
 2. Armin Laschet verkozen tot nieuwe voorzitter van partij bondskanselier Angela Merkel

  Armin Laschet verkozen tot nieuwe voorzitter van partij bondskanse­lier Angela Merkel

  Armin Laschet wordt de nieuwe leider van de Duitse christendemocraten, de partij van bondskanselier Angela Merkel. De centrumkandidaat, die vandaag nog premier is van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, kreeg zaterdag tijdens een online partijcongres de steun van een meerderheid van de ruim 1.000 partijafgevaardigden. Of de nieuwe CDU-leider tegelijk de kandidaat-kanselier wordt, is echter nog geen uitgemaakte zaak, maar Laschet zit nu alvast in poleposition.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter