Emmanuel Macron met premier Malcolm Turnbull en zijn vrouw Lucy.
Volledig scherm
Emmanuel Macron met premier Malcolm Turnbull en zijn vrouw Lucy. © AFP

Andere Franse presidenten struikelden ook over Engelse taal, maar Macron kon "lekkere" vrouw van Australische premier toch charmeren

Twitter lag op de loer toen de Franse president Emmanuel Macron de Australische premier en zijn echtgenote bedankte voor de hartelijke ontvangst. Macron noemde Lucy Turnbull een "lekkere" dame en daar smulde de sociaalnetwerksite van. Lucy's man, Malcolm Turnbull, heeft al gereageerd op de lapsus. Andere Franse presidenten struikelden in het verleden overigens ook over de Engelse taal.

8 reacties

 • Sara Verleyen

  3 jaar geleden
  Ten eerste, patrick monbailliu, het is Trump en niet THrump (over taalfouten gesproken). En ten tweede: De (mis)daden van Trump gaan véél verder dan een onnozel taalfoutje. Hij is absoluut niet te vergelijken met Macron.
 • patrice montbelui

  3 jaar geleden
  Moest dit Thrump geweest zijn , de pers stond op zijn kop???
 • GUSTIN HARRY

  3 jaar geleden
  Hij doet de moeite en daar kunnen velen een lesje van leren.
 • RENE LENAERTS

  3 jaar geleden
  Fransen doen "het" niet goed, maar toch; de Gaule kon het wel in zeer goed Engels en zelfs in het Duits. Alleen deed hij het officieel nooit. Merkel spreekt echter ook Russisch en Poetin Duits en slecht Engels. Amerikaanse presidenten daarentegen zullen het echt nooit leren, hoewel hun bevolking van over de ganse wereld afkomstig is.
 • patrick morel

  3 jaar geleden
  Als iedereen Frans praat, lees zich aanpast is alles goed," vive l'europe" zeggen ze dan. Macron doet wel de moeite wat van de meeste Franstaligen niet kan gezegd worden.
 1. China legt webwinkelgigant Alibaba miljardenboete op
  10

  China legt webwinkel­gi­gant Alibaba miljarden­boe­te op

  China legt webwinkelconcern Alibaba van techmiljardair Jack Ma een miljardenboete op voor monopoliepraktijken. Het gaat in totaal om 18,2 miljard yuan, wat omgerekend neerkomt op 2,3 miljard euro. Staatsmedia in China melden dat de Chinese toezichthouder tot de boete heeft besloten na afronding van een onderzoek dat in december was ingesteld. De boete is gelijk aan 4 procent van Alibaba's binnenlandse verkoop in 2019, aldus de toezichthouder.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten