Trump die in het vliegtuig stapt nadat hij dinsdag een bezoek bracht aan zijn grensmuur in Texas
Volledig scherm
PREMIUM
Trump die in het vliegtuig stapt nadat hij dinsdag een bezoek bracht aan zijn grensmuur in Texas © REUTERS

ANALYSE. Waarom vooral de Republikeinen belang hebben bij de tweede impeachment van Trump

Het staat nu zo goed als vast dat de tweede impeachment tegen Donald Trump hem niet meer aan de kant geschoven krijgt vóór zijn presidentschap eindigt. Wat is dan nog het nut? En wordt hij zo juist geen martelaar? Het zijn eigenlijk vooral de Republikeinen die er nu belang bij hebben om hun president veroordeeld te krijgen.

18 reacties

 • Rolande Vogt

  1 maand geleden
  Die Narcist Trump heeft aan de Republikeinen veel schade toegevoegd..weg ermee
 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Trump is vnl van zinnens een 2e ambtstermijn na te jagen om donaties van zijn achterban af te luizen. Neem die kans weg en het is gedaan met zijn scam-zaakjes. Ben er zeker van dat hij in 2024 niet kan winnen zonder voldoende Republikeinen die hem bijstaan dus het draait louter om het geld.
 • kris minten

  2 maanden geleden
  Buiten de vraag welke partij het beste is voor het land, kan je moeilijk oneens zijn over het feit dat Trump en zijn clan een bende "grifters" zijn. De psychopaat heeft een gevaarlijke cult gesticht met fanatieke volgelingen. Oh Ironie, hun donaties zijn welkom terwijl hij geen zier om hen geeft.
 • andre callens

  2 maanden geleden
  Is er nu niemand die ziet dat indien Trump veroordeeld zou worden de republikeinse partij zal splitsen? Dan winnen de democraten de eerste twintig jaar alle president verkiezingen. Mc Connel komt dan aan maximum 25% van de stemmen en in het kies systeem in de VS krijgt de winner alles. De republikeinen zijn niet allemaal zoals Trump.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 maanden geleden
  Trump is president geworden omdat de meerderheid tegen Hillary Clin ton winden stemmen!
 1. Gewurgde Nederlandse vrouw lag wekenlang onder berg rommel in de zetel, politie vond haar lichaam pas na derde bezoek aan huis

  Gewurgde Nederland­se vrouw lag wekenlang onder berg rommel in de zetel, politie vond haar lichaam pas na derde bezoek aan huis

  De Nederlandse politie is meerdere keren binnen geweest in een huis in Den Haag waar uiteindelijk een wekenlang vermiste vrouw is gevonden. Pas bij het derde politiebezoek werd het lichaam van de 35-jarige Gita op de zetel gevonden, verborgen onder een stapel spullen. Dat is maandag bekend geraakt tijdens de eerste inleidende zitting in de rechtbank over de vreemde zaak.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park