Barack Obama en Joe Biden tijdens de verkiezingscampagne.
Volledig scherm
PREMIUM
Barack Obama en Joe Biden tijdens de verkiezingscampagne. © REUTERS

ANALYSE. Waarom Joe Biden moet breken met Barack Obama

Van een vadermoord kan je maar moeilijk spreken als een 78-jarige afstand neemt van iemand die de zestig nog niet heeft bereikt. Maar dat Joe Biden nu zo nadrukkelijk zegt dat hij geen derde regering-Obama gaat vormen, voelt aan als verraad. Biden heeft echter geen keuze. Want zijn land heeft rust vandoen, geen ‘change’.

7 reacties

 • marc busselot

  2 maanden geleden
  Vele mensen beseffen blijkbaar niet dat met Trump in een tweede ambt de democratie in gevaar was. Gelukkig zal Biden en zijn entourage deze eeuwenoude waarden herstellen en verdedigen in de wereld. Andere populistische leiders, zoals Boris Johnson zien nu de bui al hangen.
 • Lieve Geyter

  2 maanden geleden
  Binnen een paar jaar weten we of Democraten voor de rust gaan zorgen en dat Biden er iets van bakt. We shall see. Trump fans zijn er maar niet met de meerderheid deze keer heeft hij echt wel verloren en Covid speelt daar een grote rol in. 265 000 mensen gestorven dat is enorm veel en het blijft stijgen omdat er niks aan gedaan wordt door het team van Trump. Het zou je familie lid maar zijn. 
 • mich lee

  2 maanden geleden
  Bart Wierinckx, ik denk dat je weinig weet van de Amarikaanse politiek. En niet herverkozen president kan nog maar weinig beleid voeren, al geldt dat ook weer niet voor Trump. Die voert gewoon geen beleid meer. Biden zet nu al de krijtlijnen neer voor zijn beleid de eerste maanden van zijn presidentschap, en dat lijkt me dus wel van belang. 
 • steven de vos

  2 maanden geleden
  Eindelijk ziet Biden het licht schijnen : NIET Trump, MAAR Obama is de oorzaak van alle problemen in de VS
 • Bart Wierinckx

  2 maanden geleden
  Voor mij en volgens mij is het nog steeds President Trump die aan de macht is, wat Biden wilt doen is nu op deze moment niet van belang! Maar natuurlijk voor de media is dit nieuws!
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"