Oekraïens president Volodymyr Zelensky vroeg de G7 extra luchtafweergeschut, zwaardere sancties tegen Rusland en hulpt bij het exporteren van graan.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïens president Volodymyr Zelensky vroeg de G7 extra luchtafweergeschut, zwaardere sancties tegen Rusland en hulpt bij het exporteren van graan. © ANP / EPA

ANALYSE. Voor Oekraïne is geen gunstige uitkomst meer mogelijk, zeggen experts: “Het kan enkel nog de verliezen beperken”

Oekraïens president Zelensky wil tegen het eind van het jaar de oorlog in zijn land beëindigd zien, maar van vredesoverleg met Russisch president Poetin is geen sprake meer. Zal Zelensky zijn zin krijgen? Defensiestrateeg Sven Biscop en professor Internationale Politiek David Criekemans wikken en wegen. “We kunnen er ons beter op voorbereiden dat er geen Russisch gas meer zal zijn”

 1. Wat staat er op het spel voor voormalig president Trump na FBI-inval? VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp: “Inval bij een oud-president is ongezien”
  Play

  Wat staat er op het spel voor voormalig president Trump na FBI-in­val? VTM NIEUWS-journalis­te Romina Van Camp: “Inval bij een oud-president is ongezien”

  De Amerikaanse inlichtingendienst is het huis van voormalige Amerikaanse president Donald Trump in Palm Beach, Florida binnengevallen. De inval zou kaderen in een onderzoek naar de manier waarop Trump tijdens zijn presidentschap en na zijn vertrek uit het Witte Huis omging met officiële documenten. “Ze hebben zelfs een huiszoekingsbevel afgegeven, wat er op kan wijzen dat hij betrokken is bij een ernstige misdaad”, aldus VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.