De Japanse viroloog Hitoshi Oshitani
Volledig scherm
PREMIUM
De Japanse viroloog Hitoshi Oshitani © ZUMA Press

ANALYSE. Terwijl wij niet weten waar we besmet raken, isoleert Japan superverspreiders door efficiënte bronopsporing: “Jullie zitten in een uitputtingsoorlog”

“Kijk naar het bos, niet alleen naar de bomen”, zegt de Japanse viroloog Hitoshi Oshitani. Dat inzicht is de basis van het intussen geroemde Japanse model in de strijd tegen Covid-19. Japan zoekt niet naar wié je besmet heeft, maar wáár je het virus hebt opgeraapt. “De data bewijzen het: onze aanpak is efficiënter dan die in het Westen. Door al dat testen, zitten jullie in een uitputtingsoorlog.”

  1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
    HLN Shop

    Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

    Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.