De aanval met een vuile bom zou aan de oude kerncentrale van Tsjernobyl uitgevoerd worden met een Iskander-raket.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanval met een vuile bom zou aan de oude kerncentrale van Tsjernobyl uitgevoerd worden met een Iskander-raket. © AFP/mil.ru

ANALYSE. Rusland gaat die ‘vuile bom’ droppen. We weten hoe en waar, alleen nog niet wanneer

De aanval met een vuile bom zal uitgevoerd worden met een Iskander-raket die even ten noorden van Kiev ontploft. Dat valt te concluderen uit de steeds concretere beschuldigingen die Rusland uit. Het schrijft die plannen toe aan Oekraïne. Maar het doet dat met foto’s die het tot in Mexico haalt en zelfs NAVO-baas Jens Stoltenberg zegt openlijk dat “Moskou anderen beticht van wat het zelf gaat doen”.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.