De Russische president Vladimir Poetin tijdens een interview dat zondag op televisie verscheen
Volledig scherm
PREMIUM
De Russische president Vladimir Poetin tijdens een interview dat zondag op televisie verscheen © AP

ANALYSE. Kiev ligt weer onder vuur omdat Poetin duidelijk wil maken dat hij de voorwaarden stelt

Dat de Russen plotseling weer raketten afschieten op Kiev, betekent niet dat ze de Oekraïense hoofdstad nu toch weer willen veroveren. Ze proberen alleen om het Westen hun voorwaarden op te leggen. Dat laten gebeuren, is niet zo verstandig. Want dan krijgen we het onheil — en de kostprijs — later toch te slikken.

 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. 100 dagen oorlog: Poetins “speciale militaire operatie” blijkt allesvernietigende oorlog
  Play
  PREMIUM

  100 dagen oorlog: Poetins “speciale militaire operatie” blijkt allesver­nie­ti­gen­de oorlog

  Toen Vladimir Poetin — na maanden van militaire manoeuvres en legeroefeningen langs de Oekraïense grens — op 24 februari zijn “speciale militaire operatie” aankondigde, schrok de wereld wakker. Poetin ging zijn buurland “demilitariseren” en “bevrijden van nazi’s”. Gezien de enorme Russische overmacht aan tanks en vliegtuigen schatten de meeste experts de kansen van Kiev laag in.