Het Capitool in Washington met 200.000 vlaggen die de afwezige burgers symboliseerden bij de eedaflegging van Joe Biden
Volledig scherm
PREMIUM
Het Capitool in Washington met 200.000 vlaggen die de afwezige burgers symboliseerden bij de eedaflegging van Joe Biden © EPA

ANALYSE. Joe Biden heeft wel puin geruimd, maar voor de wederopbouw is hij veel te zwak

Donderdag is het precies een jaar geleden dat Joe Biden werd beëdigd als de 46ste Amerikaanse president. Na vier jaar Donald Trump slaakten velen een zucht van verlichting. Maar zijn de Verenigde Staten er intussen beter aan toe? Biden heeft zijn best gedaan om puin te ruimen, dat wel. Puin van de coronacrisis, de geteisterde economie en het gekelderde vertrouwen in zijn land. Maar van wederopbouw is er nog maar weinig sprake. Daarvoor is Amerika nog te verdeeld — en Biden veel te zwak.

37 reacties

 • Kelly Verlinden

  4 maanden geleden
  Diegenen die hier zeggen dat Democraten altijd voor oorlog zorgen vergeten dat het de republikeinen zijn die twee oorlogen gestart zijn in Irak. Dat Trump met terroristen heeft onderhandeld in Afghanistan en die terugtrekking heeft bevolen. Dat Trump voor Billiarden extra schulden heeft gezorgd. Zet uw oogkleppen af, Trump was een figuur van haat dat het land verdeeld heeft en bijna ten ronde heeft gericht. Biden is een schaap.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  4 maanden geleden
  Nu blijkt dat Duitsland liever gas ontvangt uit Rusland, dan de moed heeft om Oekraïne te beschermen. Vele Amerikanen vertrekken uit Oekraïne, Biden heeft de moed niet om ze dáár te beschermen. Nederland stuurde twee F-35 naar Oekraïne zonder munitie, ze mogen alleen de omgeving verkennen (net als in Libië). Oekraïne zal netjes worden opgeofferd aan Rusland, want een andere oorlog heeft Amerika geen zin in. Pensioen in Oekraïne is 65 euro, in Rusland is het 210 euro p/maand, voordeel Poetin.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  4 maanden geleden
  Zijn we nu al vergeten, dat Joe maakte een grote puinhoop in de terugtrekking uit Afghanistan? En het ziet er naar uit, dat het hele buitenlandse beleid van Joe in stukken is aan het gevallen. De verwachting is, dat Joe ook één grote puinhoop zal maken in Oekraïne. Guy Van Brussel snapt het precies, "Chapeau!" Mid-Terms verkiezingen 2022 staan om de hoek te wachten. De bevolking heeft begrepen, dat Amerika is definitief op de verkeerde weg, het zal één grote slachtpartij worden...
 • Guy Van Brussel

  4 maanden geleden
  Sommigen hebben het blijkbaar nog altijd niet door dat ondanks Trump zijn "gemene" tweets hij Biden een land in relatief goede staat heeft nagelaten, van goede economie, veilige grenzen, lage inflatie, brandstofonafhankelijk tot stabiele wereldvrede en inclusief het vaccin ! maar dat de media er alles aan gedaan hebben om hem 24/7 af te breken ! En het grote probleem van de VS is niet hun kiessysteem maar de democraten met Biden-Harris op kop want die twee samen zijn nog geen halve Trump waard !
 • Guy Van Brussel

  4 maanden geleden
  Biden , de slechtste president ooit,...Trump , de beste ooit ! De bewijzen zijn er maar worden ze wel eerlijk naar voor gebracht ? Ik vrees van niet. Het is al lang geleden dat de vooruitzichten voor de gewone man en voor de wereldvrede er zo slecht voor staat. Alles wordt ondermijnd, van het ongeboren kind, het gezin, de biologische wetmatigheid van man en vrouw, de vrije meningsuiting, tot de wereldvrede toe ! Alles dankzij de president die alles wat Trump had opgebouwd weer heeft afgebroken.