EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

ANALYSE. Hoe sterk staat het Russische leger echt?

Honderdduizend soldaten aan de grens met Oekraïne. Maar tot wat zijn die echt in staat? Het Russische leger is al lang niet meer het gigantische Rode Leger, maar een al bij al vrij beperkte, geprofessionaliseerde strijdmacht. Is dit leger ook een partij voor de Navo in een conventioneel conflict?

123 reacties

 • Theo Cuijvers

  4 maanden geleden
  Waarom wordt de SWIFT toegang niet ontsecht aan Rusland? Dat zou hem totaal afsnijden van de financiele markten. De sterkte van Rusland is ontstaan door Duitsland onder Schroeder en Merkel. Zij hebben Gasprom gelijkt en opgedrongen aan de hele EU. Vooral Schroeder als vriend van Poetin en zetelend in de beheerraad van Gaspron is verantwoordelijk voor Poetins rijkdom.
 • Maurice Van der Leene

  4 maanden geleden
  En stop eens met te zeggen we gaan Rusland sancties opleggen stop eens met de kleuterschool van Europa uit te hangen ieder van ons weet maar al te goed dat Putin hem daar niets zal van aantrekken.. Jullie zijn alleen maar olie op het vuur aan het gooien en de Cro zou beter ook een beetje meer zwijgen of wil ie voor komen als een wereldleider of beter gezegt wereldlijder hij kan België nog niet eens leiden laat staan Europa!
 • Luc De Lauw

  4 maanden geleden
  Gewoon potin uitschakelen en dan is het toch voorbij
 • Peter Rouchet

  4 maanden geleden
  Het sterkste wapen van de Russen is de naïviteit van het Westen!
 • Maurice Van der Leene

  4 maanden geleden
  Hoe sterk staat Rusland! aub dit niet mininalezeren he we zullen eens zien als ze morgen aan ons deur zullen staan dat men dan nog zo een grote mond zullen hebben 🙄 En dan maar lullen over sancties wat kan Putin die sancties schillen bende kleuters. Word volwassen bende nietsnutten in plaats van telkens een grote mond op te zetten.
 1. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers toont hoe in Kiev bunkers in gereedheid worden gebracht: “Doet denken aan lang vervlogen tijden”

  Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers toont hoe in Kiev bunkers in gereedheid worden gebracht: “Doet denken aan lang vervlogen tijden”

  De spanning in Oekraïne blijft oplopen nu de NAVO én de Verenigde Staten nee zeggen tegen elke Russische eis. In de straten van Kiev groeit de bezorgdheid, stelt onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers ter plekke vast. Er worden zelfs bunkers in gereedheid gebracht. “De meeste mensen zijn ofwel bang ofwel net erg strijdvaardig en bereid om zelf de wapens op te nemen”, klinkt het. Ramaekers neemt ons mee in een van de bunkers.