Toen het plan om met een snelle actie een marionettenregime in Kiev te installeren hopeloos mislukte, schakelde Poetin half april over op plan B: de verovering van de Donbas, met de twee ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen het plan om met een snelle actie een marionettenregime in Kiev te installeren hopeloos mislukte, schakelde Poetin half april over op plan B: de verovering van de Donbas, met de twee ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk. © MIKHAIL METZEL/ EPA

ANALYSE. Hoe gaat Poetin verder 100 dagen na de invasie in Oekraïne?

Honderd dagen zijn verstreken sinds 24 februari, de dag van de grootscheepse Russische invasie in Oekraïne. Het einde van de oorlog lijkt voorlopig niet in zicht. Wat dan wel? “‘Verlies’ is voor Poetin al net zo’n rekbaar begrip als ‘overwinning’.”

13 reacties

 • Jan Jansens

  2 maanden geleden
  Die man is knettergek. Er is geen enkele reden om een oorlogte ontketenen a la Hitler. Alles platgooien en iedereen vermoorden. Ik blijf erbij dat het Westen onvoldoende doet om deze oorlog te stoppen. Desnoods moeten we een oorlog met Ruslang riskeren. Denkt je nu echt dat die gek gaat stoppen na Oekraïne? Zoals Hitler heeft hij de keus tussen winnen of sterven, net zoals Hitler. Hopelijk zit winnen er niet in.
 • Kris Delrue

  2 maanden geleden
  uit de geschiedenis leert men veel, waarom is de Navo ontstaan?
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Als Poetin niet wil dat zijn buurlanden zich bij de NAVO aansluiten moet hij zich maar als een betere buur gaan gedragen zeker mijnheer "Geens Rik" Als de Russen een normale relatie zonder militaire dreiging zouden onderhouden met hun voormalige vazalstaten zouden deze geen enkele reden hebben om sterkere bondgenootschappen aan te gaan
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  Geens Rik, de NAVO is enkel een verdedigingsorganisatie tegen agressors zoals o.a. Rusland. Elk land heeft het recht om zich erbij aan te sluiten en dat vormt geen enkele bedreiging voor Rusland. Wat er nu gebeurd toont duidelijk de bestaansredenen van de NAVO aan. Zonder de NAVO was die Russische gek waarschijnlijk reeds veel verder gegaan.
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Uiteindelijk komt de waarheid toch aan het licht, stilaan wordt Zelensky ontmaskert. Maar dat er zoveel mensen intrappen, teveel op facebook zeker?