Agenten in gevechtsuitrusting aan het Capitool na de bestorming van woensdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten in gevechtsuitrusting aan het Capitool na de bestorming van woensdag. © Photo News

ANALYSE. Hoe “een heel klein beetje oorlog” president Biden misschien juist kan helpen

Dat de verdeeldheid in de VS nu zelfs doden eist tot in het parlement, doet het ergste vrezen voor Joe Biden. Wat een puinhoop krijgt die op zijn bord! Of gaat het hem juist helpen dat de woede die zijn voorganger vier jaar lang heeft opgestookt, nu zo ontaard is? Om het met de woorden van zanger Stijn Meuris te zeggen: “Zou een heel klein beetje oorlog soms niet beter kunnen zijn?” 

3 reacties

 • Sara Peeters

  2 jaar geleden
  Ik denk dat de wereld blij gaat zijn met Biden. 4 jaar lang geterroriseerd door Trump.
 • Alex Bruggeman

  2 jaar geleden
  Biden is een verzoenend persoon die lost dit op...hoop voor toekomst!
 • Pierre Billiauw

  2 jaar geleden
  Hopelijk houdt Biden zijn openingsspeech digitaal én corona proof (waar hij zo voor zal gaan) én vermijd hij zo een beetje oorlog in de straten.
 1. Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgelaten worden door Oekraïne in kader van gevangenenruil
  Play

  Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgela­ten worden door Oekraïne in kader van gevangenen­ruil

  De Russische staatstelevisie RU-RTR heeft beelden vrijgegeven van 50 Russische krijgsgevangenen die zijn vrijgelaten door Oekraïne. De militairen keren terug naar Rusland met het vliegtuig. Op de beelden lijken sommige mannen gewond aan het gezicht of manken ze. De vrijgelaten met verwondingen worden afgevoerd in een ambulance. Andere militairen worden weggebracht met een bus.
 2. Videobeelden tonen gigantische aswolk bij vulkaanuitbarsting in Indonesië: 2.000 mensen geëvacueerd
  Play

  Videobeel­den tonen giganti­sche aswolk bij vulkaanuit­bar­sting in Indonesië: 2.000 mensen geëvacu­eerd

  Het Indonesische eiland Java is woensdag in hoogste staat van paraatheid na een uitbarsting van vulkaan Semeru. De inwoners van dorpen die aan de vulkaan liggen, sloegen op de vlucht nadat de er een aswolk van 1,5 kilometer werd gespot. Bijna 2.000 mensen werden tot nu toe geëvacueerd. De reddingsdiensten maken melding van “brandende lawines” van de brokken lava die bij de uitbarsting zijn losgekomen.
 1. Welke toekomst hebben Trump en zijn partij nog?
  PREMIUM

  Welke toekomst hebben Trump en zijn partij nog?

  Zal Donald Trump wérkelijk de presidentiële macht aan verkozen president Joe Biden overdragen, zoals hij net aankondigde? Zal hij zijn door hem opgejutte aanhangers tot rust manen? Zal hij alsnog door het 25ste amendement zijn macht moeten afstaan aan vice-president Pence? We vragen het aan professor Internationale Politiek en Amerikakenner David Criekemans (UA). “De komende jaren zal Trump zijn agenda doordrukken via eigen media, en laat ons toch maar uitkijken wat hij nog met Iran van plan is.”
 2. Oekraïne deelt foto van ‘rakettenkerkhof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Oekraïne deelt foto van ‘raketten­kerk­hof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Charkiv, een stad en regio in het noordoosten van Oekraïne, is een van de plaatsen die het de laatste maanden zwaar te verduren heeft wegens de aanhoudende Russische raketaanvallen. Om dat duidelijk te maken, heeft het Oekraïense ministerie van Defensie vanmorgen een opvallende foto gedeeld. Op het beeld is een berg van honderden Russische projectielen te zien. “Een kerkhof van raketten”, klinkt het.