Chinese soldaten tijdens een militaire parade in de hoofdstad Peking
Volledig scherm
PREMIUM
Chinese soldaten tijdens een militaire parade in de hoofdstad Peking © BELGAIMAGE

ANALYSE. Hoe China’s militaire opbouw het Westen nu al verzwakt

Het Westen wordt met de dag nerveuzer over de militaire opbouw van China. Dat land spendeert nu bijna dubbel zo veel aan defensie als tien jaar geleden en steekt zelfs de Amerikanen al op verschillende vlakken voorbij. De heibel over een nieuw bondgenootschap tussen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië is daar een gevolg van — maar leert ook dat de Chinezen hun leger niet eens hoeven te gebruiken om dat Westen pijn te doen.

32 reacties

 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Wij zouden beter stoppen met alles uit China te kopen want wij financiëren hun wapens waarmee ze ons binnen kort bedreigen, het zelfde als Rusland.
 • pimpel meesje

  1 jaar geleden
  China heeft geen leger of atoombom nodig om de baas te worden, de onbekwame politiekers in straatsburg en een militair viruslabo in wuhan zijn meer dan genoeg om de macht en economie van europa te breken.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Eerst lanceren ze een virus om alles en iedereen te verzwakken en daarna een supersonische raket, ze geven veel uit aan defensie ... Ze willen hun plaats opeisen, zoveel is duidelijk. Wat daarvan te denken ? Onze landen moeten ook sterk staan, er wordt te veel toegegeven, zeker op economisch gebied. Chinese Volkswagen, Chinese Volvo's, Chinese Citroën (om die reden koop ik geen Citroën meer). China is een soort sluipend gif.
 • Marc Baert

  1 jaar geleden
  Europa moet zichzelf opnieuw uitvinden en heeft landen toegelaten tot de unie pro Chinees.en onvoldoende democratie. Er moet opgetreden worden tegen landen die niet dezelfde gedachte koesteren. Ik denk, dat we daardoor nieuwe uitredingen gaan meemaken van landen die het uithollen van het systeem niet meer aanvaarden en elders zeer welkom zijn .
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Niemand wil het zien . Veel economische missies en hier alles verkopen in Europa idem als onze energie in België .Dank U Europa ,geen visie