Chinese soldaten tijdens een militaire parade in de hoofdstad Peking
Volledig scherm
PREMIUM
Chinese soldaten tijdens een militaire parade in de hoofdstad Peking © BELGAIMAGE

ANALYSE. Hoe China’s militaire opbouw het Westen nu al verzwakt

Het Westen wordt met de dag nerveuzer over de militaire opbouw van China. Dat land spendeert nu bijna dubbel zo veel aan defensie als tien jaar geleden en steekt zelfs de Amerikanen al op verschillende vlakken voorbij. De heibel over een nieuw bondgenootschap tussen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië is daar een gevolg van — maar leert ook dat de Chinezen hun leger niet eens hoeven te gebruiken om dat Westen pijn te doen.

29 reacties

 • Marc Baert

  2 weken geleden
  Europa moet zichzelf opnieuw uitvinden en heeft landen toegelaten tot de unie pro Chinees.en onvoldoende democratie. Er moet opgetreden worden tegen landen die niet dezelfde gedachte koesteren. Ik denk, dat we daardoor nieuwe uitredingen gaan meemaken van landen die het uithollen van het systeem niet meer aanvaarden en elders zeer welkom zijn .
 • Willy Bogaert

  3 weken geleden
  Niemand wil het zien . Veel economische missies en hier alles verkopen in Europa idem als onze energie in België .Dank U Europa ,geen visie
 • jean pierre leemans

  3 weken geleden
  China is een ECONOMISCHE en geen militaire macht Dat geld ook voor RUSLAND Ze hebben meer baat bij een vredevolle wereld Beide landen focussen op economie en niet op militaire macht Zijn beide eerder defensief dan offensief
 • Kees Huls

  1 maand geleden
  China heeft absoluut geen traditie van agressie. Taiwan laten ze al 70 jaar min of meer ongemoeid. Maar ze moeten zich wel kunnen verdedigen. In de 21e eeuw bedrijven ze oorlog op een andere manier: In Afrika en Azië door investeringen landen afhankelijk maken. Vrijwel alle grondstoffen die we voor onze toekomst nodig hebben worden al door hen gecontroleerd. Een betere relatie is de enige oplossing.
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  En het sterkte aan heel het verhaal is, dat de opbouw gebeurt met geld uit het westen. Onze hele economie of wat er nog van overschiet gaat, kan al lang niet meer zonder productie in China.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.