Een strijdvaardige Donald Trump tijdens een verkiezingsmeeting in september 2020
Volledig scherm
PREMIUM
Een strijdvaardige Donald Trump tijdens een verkiezingsmeeting in september 2020 © AFP

ANALYSE. “Hij deed tenminste moeite om zijn beloften waar te maken.” Wat de wereld moet onthouden van vier jaar Trump

Om 18 uur vanavond Belgische tijd zit het er op voor Donald Trump. Dan komt er een einde aan het buitengewoonste Amerikaanse presidentschap dat wie nu leeft ooit heeft gekend. Wat moet de wereld daarvan onthouden? Dat verdeeldheid zaaien maar eventjes loont. Maar ook dat het geen kwaad kan om moeite te doen voor verkiezingsbeloften, schrijft onze Amerika-watcher Guy Van Vlierden in zijn analyse van vier jaar Trump.

104 reacties

 • Karel Tichmann

  2 weken geleden
  En toch wordt hij weer herkozen in 2024...
 • Jos Vandenbergh

  3 maanden geleden
  Ja,inderdaad ,Europa in zijn geheel en de EU heeft zich tijdens de Trump periode te braaf,te diplomatisch en te bedeesd getoond tegen het Trump geweld.vb Hoe dikwijls heeft Trump Duitsland niet verweten over de gasleiding van Rusland en zo het Russisch komunisme systeem steunde,maar ik heb Trump nooit horen klagen over zijn goede Turkse vriend ,die als Nato lid voor miljarden leermateriaal kocht in Rusland?Twee maten en twee gewichten. enz...
 • Chris Wouters

  4 maanden geleden
  Noem je dit een analyse? Erg diep is er dan toch niet gegaan! Neem nu bv het heropenen van de kolenmijnen (slecht voorbeeld; pollutie). Groots aangekondigd, maar niet veel van gekomen. Ander voorbeeld; een hoog-technologisch bedrijf bouwen in een gebied met veel werkloosheid. Plaats voor meer dan 3.000 banen. resultaat: staat leeg, op 330 werknemers na die niets te doen hebben), net genoeg om van allerlei financiële voordelen te genieten.
 • Albert Gysels

  4 maanden geleden
  @Rudy Mostien, per capita heeft België nog steeds véél meer doden dan de VS. Uit uw stelling dat de doden in de VS aan Trump liggen volgt dus automatisch de vraag aan wie het grote aantal doden in België ligt. Dit virus kent géén grenzen noch presidenten. Of denkt u dat mondmaskers of ,zelfs vaccins zullen helpen zoals Biden denkt? Een efficiënte behandeling is waar ik op wacht en leven met dit virus is wat we zullen moeten doen.
 • patrick vanherberghen

  4 maanden geleden
  Best wel de eerste keer dat er in de pers iets positiefs wordt gezegd over Trump. Media zouden zich toch eens moeten beraden over de houding die zij gedurende 4 jaar hebben aangehouden nopens Trump. Die had zelfs een wondermiddel tegen kanker mogen uitvinden, dan nog had men kritiek geleverd dat hij niets deed voor aids! Helemaal geen aangenaam persoon maar de kritiek was vaak op het ziekelijke af...
 1. Massaal gezochte dader van dubbele moord in Franse Cevennen geeft zich na vier dagen over aan politie
  3

  Massaal gezochte dader van dubbele moord in Franse Cevennen geeft zich na vier dagen over aan politie

  In het Franse gehucht Les Plantiers, hartje Cevennen in het Centraal-Massief, is een treurige moordzaak uitgelopen op een dagenlange zoektocht door honderden agenten naar de schutter. Na een klopjacht van vier dagen heeft Valentin Marcone (29) zich nu overgegeven aan de politie. Dat maakte de minister van Binnenlandse Zaken bekend. De man wordt verdacht van het neerschieten van zijn baas en een collega in een houtzagerij op dinsdagochtend. Daarna vluchtte hij zwaarbewapend de wildernis in.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar