Mark Rutte leidde vrijdag een ministerraad, daags na het vernietigende parlementsdebat
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Rutte leidde vrijdag een ministerraad, daags na het vernietigende parlementsdebat © AFP

ANALYSE. Het graf van Rutte is gedolven. Hij ligt er alleen nog niet in

Mark Rutte kan best nog premier worden. Ook nu hij zowat overal het vertrouwen kwijtgespeeld is. Zijn partij is immers onmisbaar en andere grote leiders heeft ze niet. “De VVD is een verkoopkantoor geworden voor het merk Mark”, zo klinkt het de Nederlandse pers. Maar of er na een Rutte IV ook nog een Rutte V kan komen, wordt hoogst twijfelachtig. Of zoals de Volkskrant het al schreef: “Als een politicus onvermijdelijk is geworden, komt zijn einde in zicht.”

16 reacties

 • jean pierre leemans

  12 maanden geleden
  Gekke TITEL Rutte heeft zijn fouten,maar ook zijn VERDIENSTEN
 • John Doe

  1 jaar geleden
  Hoe vlugger hoe beter, dan kunnen mensen die wel werken misschien eens betaald worden, in zijn plaats! Door zijn toedoen is de armoede onder de werkende bevolking verdubbeld!
 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Rutte, De Croo, m
 • Geert Vermuyten

  1 jaar geleden
  Nagel op de kop , Wim Gijs. Ze hadden daar wel als een goede huisvader , op de centjes van de belastingslaaf gelet . 10 miljard OVERSCHOT . En hier ????
 • Chantal Luyten

  1 jaar geleden
  Alle trados de grond in! Als Corona iets heeft bewezen is het hoe corrupt deze zijn!
 1. Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsylvania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”
  Play
  Update

  Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsyl­vania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”

  De 24-jarige Adrian Oswaldo Sura Reyes, de bestuurder van de wagen die zaterdag inreed op een menigte tijdens een benefietavond in Berwick, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft na het incident ook nog zijn moeder doodgeslagen. Dat meldt de politie. Eerder raakte al bekend dat de man na de crash, waarbij een 50-jarige vrouw om het leven kwam, nog een andere vrouw had aangevallen. Nu blijkt dat die vrouw zijn eigen moeder was. Reyes was het naar eigen zeggen “beu om ruzie met haar te maken”.
 2. Taliban roepen dag van machtsovername uit tot feestdag

  Taliban roepen dag van machtsover­na­me uit tot feestdag

  De taliban in Afghanistan hebben morgen, maandag 15 augustus, tot een feestdag uitgeroepen om te vieren dat ze precies een jaar geleden aan de macht kwamen. De moslimextremisten pleegden vorig jaar een staatsgreep toen de door de Verenigde Staten geleide NAVO-troepen het land verlieten. Ook de Afghaanse ex-president Ashraf Ghani heeft gereageerd op de verjaardag van de coup. Volgens hem verliezen de Afghanen hun hoop onder het bewind van de taliban.
 1. PORTRET. Sigrid Kaag, de kopvrouw van D66 die Mark Rutte wil onttronen als Nederlands premier
  PREMIUM

  PORTRET. Sigrid Kaag, de kopvrouw van D66 die Mark Rutte wil onttronen als Nederlands premier

  Het is niet premier Mark Rutte die de grote winnaar van de Nederlandse verkiezingen is. De echte zegekrans gaat naar Sigrid Kaag (59). Rutte kijkt maar beter uit, want de kopvrouw van het voor ons Belgen wat ongrijpbare D66 aast nadrukkelijk op zijn post. En Kaag is zo gedreven, dat ze bij de dood van haar eigen moeder zei: “Als er baby’s om je heen worden doodgeschoten, mag je niet doen alsof het overlijden van een 85-jarige een werelddrama is.”