De toekomstige Hongaarse president Katalin Novák in een video waarin ze vrouwen bezwoer tevreden te zijn met het baren van kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De toekomstige Hongaarse president Katalin Novák in een video waarin ze vrouwen bezwoer tevreden te zijn met het baren van kinderen. © RV

ANALYSE. Heeft Viktor Orbán deze vrouw nodig om Hongarije te blijven besturen?

Hongarije krijgt z’n eerste vrouwelijke president. Dat is opmerkelijk, want het regime dat haar koos, staat niet meteen bekend om zijn vrouwvriendelijkheid. Probeert leider Viktor Orbán stemmen te redden, nu de oppositie met één kandidaat-premier naar de verkiezingen trekt — en op kop ligt in de polls? En kan een vrouw die zelf ook vindt dat kinderen baren de voornaamste taak van haar geslachtsgenoten is, hem alsnog in het zadel houden?

3 reacties

 • Jos Brems

  1 jaar geleden
  Orbán heeft zeker extreme opvattingen , maar zijn visie over migratie en over het behoud van onze westerse waarden vind ik goed.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Hongarije is altijd een voorloper geweest
 • Dries Dumoulin

  1 jaar geleden
  Ik kan maar niet begrijpen dat ze dit land ooit hebben laten toetreden tot de europese unie !!?? was het expansiedrang met oogkleppen op en oordopjes in hun oren !!??
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.