Archieffoto van de Russische president Vladimir Poetin op een schietstand van de Russische militaire inlichtingendienst GRU.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de Russische president Vladimir Poetin op een schietstand van de Russische militaire inlichtingendienst GRU. © REUTERS

ANALYSE. Europa moet niet bang zijn voor wat Rusland aan de grens met Oekraïne doet. Het grootste gevaar is véél dichterbij

Er is groeiende onrust over de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. Gevreesd wordt dat de 80.000 soldaten die Moskou daar heeft samengebracht, een invasie voorbereiden. Dat zou de spanning met het Westen kunnen laten ontploffen. Maar de Russen zouden ook terroristische aanslagen plegen in Europa zelf.

23 reacties

 • Max Arkens

  2 weken geleden
  @Ben Watford Oekraïne en Rusland waren 2 verschillende deelstaten binnen de Sovjet Unie. Oekraïne was geen deel van Rusland. De bevolking van Oekraïne heeft gestemd om de Sovjet Unie te verlaten. Oekraïne is geen deel van de EU.
 • Polutnik Ronald

  2 weken geleden
  Rusland is altijd een boosdoener geweest , ook in de vroegere tijden waren ze niet te vertrouwen . Ze hebben zelfs in de tijd van Stalin hun eigen mensen met miljoenen uitgehongerd , dan weet ge toch genoeg . Bij die Russen heeft een mensen leven nooit niks geteld en nu nog niet . Hoeveel heeft Poetin er al op zijn rekening staan denkt ge .
 • François Defosse

  2 weken geleden
  Het grote gevaar voor de EU is de incompetentie van zijn leiders.
 • Brent Verbruggen

  2 weken geleden
  Ok Putin is de meest stabiele leider in de wereld, ge zou nog is verschieten van wat er zal gebeuren
 • Guy Moreels

  2 weken geleden
  Sorry, maar ik betrouw Poetin voor geen haar !
 1. Verkiezingen in Schotland gezien als officieus referendum over onafhankelijkheid

  Verkiezin­gen in Schotland gezien als officieus referendum over onafhanke­lijk­heid

  De inwoners van Schotland kiezen vandaag een nieuw parlement. De stembusgang wordt ook wel gezien als een peiling onder de bevolking over het wel of niet organiseren van een onafhankelijkheidsreferendum. De Schotse Nationalistische Partij (SNP) van premier Nicola Sturgeon hoopt op een absolute meerderheid van de zetels, zodat in Londen een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk geëist kan worden. Wat daarvan de uitkomst zou zijn, is momenteel hoogst onzeker.
 2. “15 gevaarlijke Russische spionnen hadden basiskamp in de Franse Alpen”

  “15 gevaarlij­ke Russische spionnen hadden basiskamp in de Franse Alpen”

  Vijftien gevaarlijke Russische spionnen die de Franse Alpen gebruiken als uitvalsbasis voor operaties in heel Europa. Het lijkt het verhaal van één of andere spannende spionagethriller, maar volgens de Franse krant Le Monde is het realiteit. De praktijken zouden zijn ontdekt door Franse, Britse en Zwitserse contraspionagediensten en hun partners, waaronder ook de Verenigde Staten. De bal ging aan het rollen na de vergiftiging van dubbelspion Sergej Skripal vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing