De plek waar woensdag vijf mensen omkwamen in het Noorse Kongsberg is nu bezaaid met kaarsen en bloemen
Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar woensdag vijf mensen omkwamen in het Noorse Kongsberg is nu bezaaid met kaarsen en bloemen © EPA

ANALYSE. Een aanslag zoals die in Noorwegen bewijst dat strijd tegen terreur succesvol is

Een dader die op eigen houtje handelt, amateuristische middelen gebruikt en minstens voor een deel gedreven lijkt door psychologische problemen. Dat is waar het terrorisme dezer dagen van leeft. Groots opgezette aanslagcomplotten lijken achterwege te blijven. Vergis je niet: de pogingen zijn er nog wel. Uit jihadistische en nu ook uit extreem-rechtse hoek. Maar de strijd tegen terreur is zo succesvol dat die allemaal worden verijdeld. Voorlopig dan toch.

3 reacties

 • Alain Heyrman

  2 maanden geleden
  De dag dat je dat denkt.." Maar de strijd tegen terreur is zo succesvol dat die allemaal worden verijdeld" Verander je best van job want op dat ogenblik ben je niet goed meer bezig!
 • Paul Boeie

  2 maanden geleden
  Bewijst vooral dat er veel zotten rondlopen .
 • Kevin van Goethem

  2 maanden geleden
  Niet uit extreem rechtse hoek. Met jurgen coninckx was duidelijk dat de media ons dat wil doen geloven. Maar daar is niets van waar.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.