De plek waar woensdag vijf mensen omkwamen in het Noorse Kongsberg is nu bezaaid met kaarsen en bloemen
Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar woensdag vijf mensen omkwamen in het Noorse Kongsberg is nu bezaaid met kaarsen en bloemen © EPA

ANALYSE. Een aanslag zoals die in Noorwegen bewijst dat strijd tegen terreur succesvol is

Een dader die op eigen houtje handelt, amateuristische middelen gebruikt en minstens voor een deel gedreven lijkt door psychologische problemen. Dat is waar het terrorisme dezer dagen van leeft. Groots opgezette aanslagcomplotten lijken achterwege te blijven. Vergis je niet: de pogingen zijn er nog wel. Uit jihadistische en nu ook uit extreem-rechtse hoek. Maar de strijd tegen terreur is zo succesvol dat die allemaal worden verijdeld. Voorlopig dan toch.

3 reacties

 • Alain Heyrman

  1 jaar geleden
  De dag dat je dat denkt.." Maar de strijd tegen terreur is zo succesvol dat die allemaal worden verijdeld" Verander je best van job want op dat ogenblik ben je niet goed meer bezig!
 • Paul Boeie

  1 jaar geleden
  Bewijst vooral dat er veel zotten rondlopen .
 • Kevin van Goethem

  1 jaar geleden
  Niet uit extreem rechtse hoek. Met jurgen coninckx was duidelijk dat de media ons dat wil doen geloven. Maar daar is niets van waar.
 1. Adidas trekt merkrechtenklacht tegen Black Lives Matter in na discussie over strepen

  Adidas trekt merkrech­ten­klacht tegen Black Lives Matter in na discussie over strepen

  De bekende Duitse sportkledingfabrikant Adidas trekt een klacht bij het Amerikaanse patentbureau tegen de activistische beweging Black Lives Matter in. Die klacht ging over een handelsmerk, dat wordt gekenmerkt door drie aan elkaar parallel lopende strepen, en op kleding van Black Lives Matter te zien is. Adidas was van oordeel dat dit voor verwarring kon zorgen: het sportmerk verwerkt de strepen namelijk op dezelfde manier in zijn eigen producten, zoals in badslippers en t-shirts. Een reden voor het nu intrekken van de klacht, geeft Adidas niet.