Oekraïense soldaat tijdens het laden van een M777-houwitser met een bereik van hooguit 25 kilometer
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense soldaat tijdens het laden van een M777-houwitser met een bereik van hooguit 25 kilometer © REUTERS

ANALYSE. Dit zijn de cijfers die bewijzen dat het Westen de Donbas eigenlijk al heeft opgegeven

Drie weken heeft het Westen nog om de Donbas te redden. Drie weken om tegen te gaan dat Rusland Oost-Oekraïne verovert. Maar willen we dat nog? De cijfers liegen niet. Met minder dan twintig raketlanceersystemen zijn de Oekraïners verloren — en het Westen stuurt er zeven.

21 reacties

 • John Verstraeten

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat al die opgevers hier niet heel erg snel in de Russische kampen terechtkomen, want dan zullen ze anders piepen denk ik. Wees blij dat ze daar de oorlog beperken tot enkel daar, of denk je echt dat Putin gaat stoppen na Oekraine? Heeft de 2e wereldoorlog jullie niets geleerd? Chamberlain had OOK harde garanties. Er was te spreken met Herr Hitler. En toen viel Polen.
 • Roger Kerhove

  4 maanden geleden
  Het westen zou beter zich terugtrekken uit deze wespennest wij worden uiteindelijk het slachtoffer. Europa doet niet genoeg volgens de Oekraïners wij worden meegezogen in een oorlog die zal uitmonden in de 3de Wereldoorlog . De Russen zetten nu hun oude wapensystemen om alles op te kuisen , later halen ze moderne wapens boven en dan zal alles snel stoppen , geen winnaars alleen verliezers veel doden.
 • Marc D'hondt

  4 maanden geleden
  Onze niet slimme Europese regeringsleiders hadden beter wel slim geweest en de recente geschiedenis van Oekraïne eens juist overlopen. Dan hadden zij de Amerikanen niet gevolgd en mee een oorlog uitgelokt. De enige winnaars zijn de Amerikanen, o. a. Financieel. Wij en Oekraïne en Rusland verliezen op alle vlakken. Britten hebben opnieuw getoond dat zij het hondje van Amerika zijn.
 • Dirk Van Brussel

  4 maanden geleden
  Wie denkt dat Rusland alleen de Donbas wil getuigd van doordreven naïviteit. Daar stopt het niet, ook niet bij Oekraine alleen ! En Donbas opgeven ? Waarom, zou België Vlaanderen opgeven aan een agressor ? Antwoord : NEEN
 • Marcus Vadis

  4 maanden geleden
  Hadden ze de Donbas van voor 24 feb opgegeven dan was er misschien geen oorlog geweest en waren de gebouwen nog heel en de mensen nog levend en gezond. Wat en wie heeft er nu gewonnen?