De Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een bezoek aan Rusland in september vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een bezoek aan Rusland in september vorig jaar. © AP

ANALYSE. Buitengooien heet geen optie te zijn. Maar zou de NAVO dit Turkije niet beter inruilen voor Oekraïne?

Turkije laat zich weer eens kennen als een onbetrouwbare bondgenoot, die zich dwars voor het lidmaatschap van Zweden en Finland legt. Een partner die de NAVO meer kosten dan baten bezorgt. Buitengooien is geen optie, klinkt het. Want daar doet Rusland voordeel bij. Maar waarom ruilen de westerse bondgenoten Turkije dan niet in voor Oekraïne?

168 reacties

 • ralph ernst

  1 maand geleden
  Gooi Turkije uit de Navo en laat de Amerikanen hun basis in Israel installeren. De USA en Israel dat is toch al twee handen op één buik !
 • robert stijnen

  1 maand geleden
  Wat is het zelfde Rusland en zijn dictator Poetin = Turkije en zijn dictator Erdogan wat wil je met zulke leiders bereiken miserie Dus ook de vraag zijn deze democratisch verkozen ? En wat doet het westen hun belangen vrijwaren en niet de inwoners van deze landen centraal stellen onze leiders zijn egotisten en poen pakkers
 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  De inflatie in Turkije is ondertussen al tot 69,97% gestegen op jaarbasis. Als de mensen straks nog geen eten meer kunnen kopen zal de kalief niet langer meer aan de macht kunnen blijven. Als dan de moderne gematigde turken het overnemen komt er misschien terug een beetje hoop voor dit groot land op lemen voeten. De kalief probeert nu nog wat de aandacht af te leiden van zijn enorm binnenlands probleem door de stoere grote leider uit te hangen.
 • Leo Legrelle

  1 maand geleden
  Leg mij eens uit waarom Erdogan als NAVO lid Russische S400 afweerraket installaties gekocht. En die vent dacht dan nog van wat F35's te krijgen ook nog. Op 2 paarden wedden is niet altijd een goede zaak.
 • Els Martin

  1 maand geleden
  Gelukkig zitten die nog niet in de Europese unie...
 1. Na de zoveelste overval op kunstbeurs in Maastricht: hoe goed worden juwelen en kunstwerken met miljoenenwaarde beveiligd?
  Play

  Na de zoveelste overval op kunstbeurs in Maastricht: hoe goed worden juwelen en kunstwer­ken met miljoenen­waar­de beveiligd?

  Gisteren werd de internationale kunstbeurs Tefaf in Maastricht overvallen. Het is voorlopig onbekend of de daders werkelijk buit hebben gemaakt, maar naar verluidt is er een ketting ter waarde van 27 miljoen euro verdwenen. Het is overigens niet de eerste keer dat de gerenommeerde kunstbeurs (met succes) wordt overvallen. Hoe is het eigenlijk gesteld met de beveiliging, op een beurs waar juwelen met een miljoenwaarde worden uitgestald?