Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Ana trapt orkaanseizoen in Atlantische Oceaan (te vroeg) af

In de Atlantische Oceaan heeft zich zaterdag de subtropische storm Ana gevormd. Het is het zevende jaar op rij dat er een tropische storm een naam krijgt voor de officiële start van het Amerikaanse Atlantische orkaanseizoen op 1 juni.

3 reacties

 • Lenne Harding

  4 weken geleden
  Zachtjes zal alles veranderen, we gaan ons moeten aanpassen of we willen of niet.
 • Gino De Neef

  4 weken geleden
  Een subtropische storm is eigenlijk een depressie en tot 2 jaar geleden kregen die geen naam! Nu wel dat anders hun voorspelling niet uitkomt
 • Gert Roggeman

  4 weken geleden
  Te vroeg? De klimaatgoeroes gaan dit niet graag horen als America het orkaanseizoen een beetje vervroegd. Streep door de klimaatrekening in de toekomst.
 1. Italië prikt geïsoleerde dorpelingen aan keukentafel: “Dit scheelt een uur haarspeldbochten rijden”
  PREMIUM

  Italië prikt geïsoleer­de dorpelin­gen aan keukenta­fel: “Dit scheelt een uur haarspeld­boch­ten rijden”

  Met ruim 41 miljoen gezette prikken loopt de Italiaanse vaccinatiecampagne gestaag door. Maar er is een groep mensen die lastig te bereiken is: ouderen en zwakkeren in afgelegen dorpen. Het Italiaanse leger gaat daarom bij ze op bezoek. Hoe gaat dat in z’n werk? De organisatie is bijna on-Italiaans efficiënt, reageren dorpelingen die geduldig op hun prik staan te wachten.
 2. Biden ontmoet Poetin vanmiddag: “Trump was wispelturig, maar Biden en Poetin zitten echt onder het vriespunt”
  Play

  Biden ontmoet Poetin vanmiddag: “Trump was wispeltu­rig, maar Biden en Poetin zitten echt onder het vriespunt”

  Vanmiddag heeft de Amerikaanse president Joe Biden een gesprek met zijn Russische collega Vladimir Poetin. Het wordt wellicht het spannendste moment van Bidens trip door Europa. “Er staan een hele reeks thema’s op de agenda, waardoor de ontmoeting makkelijk vier tot vijf uur zal duren”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Carolien van Nunen vanuit Genève, waar de ontmoeting plaatsvindt.