In een container aan de Meernhof in Amsterdam Zuidoost is zondagavond een baby gevonden.
Volledig scherm
In een container aan de Meernhof in Amsterdam Zuidoost is zondagavond een baby gevonden. © ANP

Amsterdamse politie vindt pasgeboren baby in vuilniscontainer: meisje maakt het “redelijk goed”

UpdateIn een vuilniscontainer in Amsterdam Zuidoost is gisteravond een baby gevonden. Dat meldt de politie van Amsterdam. De baby werd rond 23 uur aangetroffen. Met hulp van de brandweer is het kindje uit de container bevrijd. Het ging om een pasgeboren meisje. “Naar omstandigheden gaat het redelijk goed met haar”, vertelt de politie vandaag aan HLN LIVE.

  1. Vlaamse vrouwen die als baby te vondeling werden gelegd, praten voor het eerst samen: “Je kind als een vuilniszak buitenzetten: ik blijf dat onvergeeflijk vinden”
    PREMIUM

    Vlaamse vrouwen die als baby te vondeling werden gelegd, praten voor het eerst samen: “Je kind als een vuilniszak buitenzet­ten: ik blijf dat onvergeef­lijk vinden”

    Als er een baby in de vondelingenschuif belandt, is dat altijd voorpaginanieuws. Maar nadien hoor je zelden of nooit nog iets van die kinderen. Dat heeft even veel met privacy te maken als met het taboe dat nog steeds op het onderwerp rust. Marleen Van Minnebruggen (56) en Isabelle Hoebeke (42) doorbreken vandaag die stilte. Beide vrouwen werden te vondeling gelegd, de ene in Hasselt, de andere in New Delhi. Ze hebben daar, na al die jaren, vrede mee. Maar het is wel een onlosmakelijk deel van hun leven. “Als we een vuilniszak in de berm zien, gaan we kijken of er geen baby in ligt”, zeggen ze in een uniek dubbelinterview.