Volledig scherm
© ANP

Amsterdam wil buitenlandse toeristen weren uit coffeeshops

Zullen buitenlandse toeristen op termijn niet meer welkom zijn in Amsterdamse coffeeshops? Als het aan onder andere burgemeester Femke Halsema en de politie in Nederland ligt, worden alleen nog eigen landgenoten toegelaten. Maar de branche achter de coffeeshops laat zich niet zomaar kortwieken, reageert burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

3 reacties

 • Johan Vloermans

  2 weken geleden
  Of, heel gek, we maken het legaal? Heel gek hé. Iets waar 85% van de bevolking achter staat. Maar nee hoor. Laten we de criminelen rijker maken.
 • Gert Veer

  2 weken geleden
  We zullen zien in hoever dat in strijd is met de diverse nationale en internationale wetgevingen. Als zoiets kan, dan hoeven Nederlanders ook geen vastgoed meer te kopen in het België.
 • Jay Lagrange

  2 weken geleden
  Maak het gewoon legaal en het is opgelost
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. VS willen kernwapenverdrag met Rusland 5 jaar verlengen

  VS willen kernwapen­ver­drag met Rusland 5 jaar verlengen

  De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden wil het New START-kernwapenverdrag tussen de VS en Rusland met vijf jaar verlengen. De woordvoerder van Biden zegt dat de regering haast moest maken met de beslissing, omdat het Verdrag voor Vermindering van Strategische Nucleaire Wapens (New START) uit 2010 op 5 februari afloopt. Het verdrag rond de ontwapening van het Russisch en Amerikaans nucleair arsenaal is het laatste van die soort tussen beide landen.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"