Een inwoner van Nigeria krijgt een spuitje met het vaccin van AstraZeneca.
Volledig scherm
Een inwoner van Nigeria krijgt een spuitje met het vaccin van AstraZeneca. © AP

Amper zeven Afrikaanse landen zullen tegen september 10 procent van bevolking ingeënt hebben

Terwijl de vaccinatiecampagnes in rijke landen doorstomen, gaat het een pak minder vlot in armere delen van de wereld. In Afrika bijvoorbeeld, waar vermoedelijk maar zeven landen het doel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen halen om tegen september minstens 10 procent van de bevolking ingeënt te hebben tegen het coronavirus.

3 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Waarom moeten wij voorrang geven op die landen? Dat "Europa" eerst eens denkt aan zijn eigen bevolking, nu hun euro-aristocraten reeds gevacineerd zijn?
 • Pieter Janssens

  1 jaar geleden
  Marokko heeft reeds evenveel of meer vaccin gezet dan wij in België . Hun bevolking is uiteraard groter.
 • Dirk Vangossum

  1 jaar geleden
  Door een groot gebrek aan toegang tot de zorg voor de modale burger , en een onstabiele gezondheidsinfrastructuur in deze landen is covid opnieuw een extra probleem bovenop de vele anderen. De rijke elite van die landen wacht liever op internationale hulp.....
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.