Een inwoner van Nigeria krijgt een spuitje met het vaccin van AstraZeneca.
Volledig scherm
Een inwoner van Nigeria krijgt een spuitje met het vaccin van AstraZeneca. © AP

Amper zeven Afrikaanse landen zullen tegen september 10 procent van bevolking ingeënt hebben

Terwijl de vaccinatiecampagnes in rijke landen doorstomen, gaat het een pak minder vlot in armere delen van de wereld. In Afrika bijvoorbeeld, waar vermoedelijk maar zeven landen het doel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen halen om tegen september minstens 10 procent van de bevolking ingeënt te hebben tegen het coronavirus.

3 reacties

 • Vaneylen Pierre

  2 weken geleden
  Waarom moeten wij voorrang geven op die landen? Dat "Europa" eerst eens denkt aan zijn eigen bevolking, nu hun euro-aristocraten reeds gevacineerd zijn?
 • Pieter Janssens

  2 weken geleden
  Marokko heeft reeds evenveel of meer vaccin gezet dan wij in België . Hun bevolking is uiteraard groter.
 • DIRK VANGOSSUM

  2 weken geleden
  Door een groot gebrek aan toegang tot de zorg voor de modale burger , en een onstabiele gezondheidsinfrastructuur in deze landen is covid opnieuw een extra probleem bovenop de vele anderen. De rijke elite van die landen wacht liever op internationale hulp.....
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.