Enkele vrouwen die moesten verhuizen vanwege het geweld wachten op een voedselbedeling in Kaboel, de hoofdstad van Afghanistan.
Volledig scherm
Enkele vrouwen die moesten verhuizen vanwege het geweld wachten op een voedselbedeling in Kaboel, de hoofdstad van Afghanistan. © EPA

Amnesty International: “Slachtoffers van gendergerelateerd geweld in de steek gelaten na talibanovername”

Afghaanse vrouwen en meisjes die slachtoffer werden van gendergerelateerd geweld zijn na de machtsovername van de taliban in de steek gelaten. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International op basis van een nieuw onderzoek. Vele essentiële diensten zoals slachtofferopvangcentra zijn gesloten, waardoor slachtoffers niet de juiste ondersteuning vinden.

  1. Amerikaanse wapens gaan via Baltische staten naar Oekraïne

    Amerikaan­se wapens gaan via Baltische staten naar Oekraïne

    Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Litouwen, Letland en Estland toestemming gegeven om in de VS gemaakte raketten en andere wapens naar Oekraïne te sturen, melden diverse bronnen aan persbureau Reuters. Het ministerie bevestigt de overdracht, en zegt dat dit ook voor Groot-Brittannië geldt, maar wil niet zeggen om welke wapens het gaat. Joe Biden heeft woensdag tijdens een speech ter ere van zijn eerste jaar als president voorspeld dat Rusland zijn buurland zal binnenvallen.