Een man staat in een krater na een Russische raketaanval in Kushuhum, in de oblast Zaporizja, Oekraïne.
Volledig scherm
Een man staat in een krater na een Russische raketaanval in Kushuhum, in de oblast Zaporizja, Oekraïne. © REUTERS

Amnesty gaat bekritiseerde rapport over Oekraïne opnieuw bekijken

Amnesty International gaat zijn rapport over de tactieken van het Oekraïense leger nog eens tegen het licht houden. De mensenrechtenorganisatie stelde onlangs vast dat burgers in gevaar worden gebracht doordat het leger onder meer woningen, flatgebouwen, ziekenhuizen en scholen gebruikt als schuilplaatsen en locaties waarvandaan de Russen worden beschoten. Het rapport kreeg veel kritiek. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Gasbedrijf ontdekt eeuwenoude resten van 11 mensen in Peru, archeologen leggen site bloot
  Play

  Gasbedrijf ontdekt eeuwenoude resten van 11 mensen in Peru, archeolo­gen leggen site bloot

  In de Peruaanse hoofdstad Lima zijn er eeuwenoude graven ontdekt. Een gasbedrijf kwam de graven toevallig tegen tijdens een project. Archeologen namen de site onder handen en konden de resten van elf mensen vinden. Daarnaast konden ze ook keramiek en andere voorwerpen opgraven. De oude begraafplaats dateert uit de tijd van de Chancay- en Huaura-culturen en zou tussen 600 en 800 jaar oud zijn.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.