Vluchtelingen uit de Tigray-regio in een vluchtelingenkamp in Afdera, Ethiopië. Beeld van februari.
Volledig scherm
Vluchtelingen uit de Tigray-regio in een vluchtelingenkamp in Afdera, Ethiopië. Beeld van februari. © REUTERS

Amnesty en HRW: “Brute campagne van etnische zuivering gaande in Tigray”

Inwoners van Tigray, een regio in het noorden van Ethiopië, zijn het slachtoffer van "een brute campagne van etnische zuivering" door milities uit de aangrenzende regio Amhara en de Ethiopische strijdkrachten. Dat zeggen de mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch (HRW) in een gezamenlijk rapport.

 1. “Meer dan 50 burgerdoden bij luchtaanval op school door Ethiopisch regeringsleger”

  “Meer dan 50 burgerdo­den bij luchtaan­val op school door Ethiopisch regerings­le­ger”

  Een luchtaanval van het Ethiopisch regeringsleger op een school in de opstandige regio Tigray heeft begin dit jaar zeker 57 burgerlevens geëist. Er vielen ook meer dan 42 gewonden. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) donderdag na interviews met slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners. De mensenrechtenorganisatie roept hoofdstad Addis Abeba op tot een “snel, diepgaand en onpartijdig onderzoek naar deze duidelijke oorlogsmisdaad en een gepaste vervolging van de verantwoordelijken”, klinkt het in een persbericht.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.