Gastarbeiders aan het werk in het Lusail-Stadion.
Volledig scherm
Gastarbeiders aan het werk in het Lusail-Stadion. © REUTERS

Amnesty: “77 procent van de Belgen wil dat FIFA arbeidsmigranten WK voetbal in Qatar compenseert voor geleden schade”

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) moet zich publiekelijk uitspreken over de mensenrechtenkwesties in verband met het WK voetbal in Qatar. Dat vindt 69 procent van de Belgen. Daarnaast steunt 77 procent van de ondervraagden in België het voorstel dat de wereldvoetbalbond FIFA de WK-inkomsten moet gebruiken om arbeidsmigranten te compenseren die schade hebben geleden tijdens de voorbereiding op het toernooi. Dat blijkt donderdag uit een wereldwijde peiling in opdracht van Amnesty International.

12 reacties

 • eric stassen

  3 maanden geleden
  Oei, dan gaat 77 %van de bevolking ook niet naar het WK kijken!?
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 maanden geleden
  Curieus dat die voetballers die om de haverklap in t nieuws komen wegens discriminatie en racisme mee gaan aantreden met hun ploeg?
 • Rik Cappelle

  3 maanden geleden
  Willen wij dan ook met zijn allen wat meer belastingen betalen om de arbeidsmigranten die bij ons uitgemolken worden financieel te compenseren ?
 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Het WK in Quatar laten plaatsvinden blijft voor mij een dikke vergissing. Quatar is geen voetballand. Dat alleen al. De FIFA top mag zichzelf wel even 'screenen' of mag doodgewoon eens tegoei gescreened worden. EN zichzelf ernstig herorienteren.
 • ERWIN minnebo

  3 maanden geleden
  Waarom doen de GROENEN daar niets aan en eisen ze dat de Belgische ploeg daar niet naartoe gaat. Oh ja daar treffen ze geen eigen landgenoten mee, die nu toch diep in hun zak gaan voor energie en de rest niet gesproken
 1. Amnesty: FIFA moet minstens 440 miljoen voorzien voor uitgebuite arbeiders WK Qatar

  Amnesty: FIFA moet minstens 440 miljoen voorzien voor uitgebuite arbeiders WK Qatar

  Amnesty International, een coalitie van mensenrechtenorganisaties, en groepen voetbalfans hebben in een open brief de internationale voetbalorganisatie FIFA opgeroepen om een herstelprogramma op te zetten. Dat zou een vorm van compensatie moeten bieden voor de uitbuiting van arbeiders tijdens de voorbereidingen van het wereldkampioenschap voetbal dit jaar in Qatar. Daarnaast moet het programma ook zorgen dat het misbruik zich niet meer herhaalt in de toekomst.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Oekraïne deelt foto van ‘rakettenkerkhof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Oekraïne deelt foto van ‘raketten­kerk­hof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Charkiv, een stad en regio in het noordoosten van Oekraïne, is een van de plaatsen die het de laatste maanden zwaar te verduren heeft wegens de aanhoudende Russische raketaanvallen. Om dat duidelijk te maken, heeft het Oekraïense ministerie van Defensie vanmorgen een opvallende foto gedeeld. Op het beeld is een berg van honderden Russische projectielen te zien. “Een kerkhof van raketten”, klinkt het.