Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Amerikanen zien India als illegaal doorvoerland Russische olie

India wordt gebruikt als illegaal doorvoerland voor Russische olieproducten. Dat denken Amerikaanse autoriteiten die hierover hun zorgen hebben geuit aan India.

 1. Benzine en diesel worden goedkoper: is einde van forse prijsstijgingen in zicht?
  PREMIUM

  Benzine en diesel worden goedkoper: is einde van forse prijsstij­gin­gen in zicht?

  Morgen betaal je voor benzine en diesel flink minder. Sinds de Russische inval in Oekraïne stegen de brandstofprijzen fors. Vanaf morgen bereiken ze terug het niveau van voor de oorlog. “Op de internationale markten stegen de prijzen gisteren vrij sterk, terwijl ze vandaag alweer licht afnamen”, zegt Johan Mattart, directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars. Is het einde in zicht of blijft de prijs nog lange tijd onvoorspelbaar?
 2. Pro-Russische leiders van Loehansk en Cherson vragen Poetin bezette gebieden in Oekraïne te annexeren
  Play
  Update

  Pro-Russische leiders van Loehansk en Cherson vragen Poetin bezette gebieden in Oekraïne te annexeren

  De pro-Russische autoriteiten in de Oekraïense regio’s Loehansk en Cherson hebben woensdag aangekondigd dat ze de Russische president Vladimir Poetin gevraagd hebben bij Rusland te kunnen aansluiten. De vraag komt er een dag na een schijnreferendum in de regio’s, dat door zowat de hele internationale gemeenschap wordt veroordeeld. Rusland verwacht dat er nog meer referenda in Oekraïne zullen volgen. Dat verklaarde de Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzya dinsdag in de VN-Veiligheidsraad.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.