De Amerikaanse JSF
Volledig scherm
De Amerikaanse JSF © ANP

Amerikanen nemen eerste JSF's officieel in gebruik

Het marinierskorps van de Verenigde Staten heeft de eerste Joint Strike Fighters (JSF) officieel in gebruik genomen. Dat meldt het ministerie van Defensie op zijn website. Het gaat om tien zogeheten F35-B's, die kunnen worden ingezet in conflictsituaties.

 1. België kan moeilijk anders dan voor F-35 kiezen om nucleaire opdracht te behouden
  Defensie

  België kan moeilijk anders dan voor F-35 kiezen om nucleaire opdracht te behouden

  Indien de opvolger van de F-16 ook in staat moet zijn om kernwapens te transporteren, dan lijkt de F-35 het te zullen halen van zijn vier concurrenten. Zo is bij militaire experten en industriëlen te horen. "Indien het nucleaire aspect deel uitmaakt van het lastenboek dat Defensie in de herfst moet overmaken, ligt de weg royaal open voor de F-35", stelde een industrieel desgevraagd aan Belga.
 2. Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”
  PREMIUM

  Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”

  Ze wonen in de kleinste staat van Amerika, maar zien de dingen groots. Erin Starr (50) is een gekende kunstenares, Raoul Dexters (50) is bedrijfsleider en importeert Europese delicatessen, zoals croissants. Eerst moest Raoul, als Belg, opboksen tegen ‘America First’, nu moet hij zijn koopwaar ook nog eens in een pandemie promoten. Maar het lukt: de zaken floreren en daar is hij dankbaar om. “Als je genoeg geld hebt en gezond bent, is Amerika een geweldig land. Maar anders...”
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond