Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Amerikanen mikken op minstens 1 miljoen vaccinaties per dag, Britten op 2 miljoen per week: drie tot vier keer sneller dan België

Er lijkt een wereldwijde vaccinatiewedloop aan de gang en ons land breekt daarin voorlopig geen potten. Terwijl de VS gaan voor meer dan een miljoen vaccinaties per dag en het Verenigd Koninkrijk voor 285.000, mikken wij op een kruissnelheid van 90.000. België zal zo, in verhouding tot het aantal inwoners, drie tot vier keer trager vorderen dan de twee genoemde landen.

23 reacties

 • Jeffrey Deekers

  4 maanden geleden
  "mikken op" , laten ze er eerst maar aan beginnen vooraleer we deze titels gaan gebruiken om weer mensen op te hitsen en te laten discussiëren...
 • joannes Roderigas

  4 maanden geleden
  dit blijkt wel 100 keer meer dan belgie,
 • Jef Denijs

  4 maanden geleden
  Blunder na blunder, dit kan er ook nog wel bij. Het tegendeel zou me verwonderen. Zijn er dan geen politici meer te vinden die minstens een diploma middelbaar hebben ?
 • johny vanderlinden

  4 maanden geleden
  Hier moeten acht (8) ministers hun zegje doen, en ze komen ook zo graag op de televisie als er moet ingeënt worden, dus het kan niet vlug gaan.
 • alfons schouwaerts

  4 maanden geleden
  Dit kan mee in het blunderboek van corona, vaccinatie van 9 to 5 anders moeit de vakbond zich
 1. EU en VS eisen dat geweld op Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook ophoudt

  EU en VS eisen dat geweld op Westelijke Jordaanoe­ver en in de Gazastrook ophoudt

  De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben de recente raketaanvallen op Israël veroordeeld en geëist dat het geweld op de bezette Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook ophoudt. Het lanceren van raketten vanuit de Gazastrook op de burgerbevolking in Israël is compleet onaanvaardbaar en leidt tot escalatie. Dat zei een woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van het Europese buitenlandse beleid, Joseph Borrell, gisteravond.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op