Een man krijgt een boosterprik in Californië. Ter illustratie.
Volledig scherm
Een man krijgt een boosterprik in Californië. Ter illustratie. © AFP

Amerikanen met verzwakt immuunsysteem kunnen vierde prik krijgen

Amerikanen met een verzwakt immuunsysteem die een derde coronaprik hebben gekregen wordt aangeraden om zes maanden later nog een vierde inenting te halen. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC schrijft in de vaccinatierichtlijnen dat die vierde inenting van alle goedgekeurde vaccins kan zijn.

3 reacties

 • Sylvain Helsen

  1 maand geleden
  Misschien is het volgende een goed idee met betrekking tot mensen die zich niet willen laten vaccineren. Misschien moeten deze mensen op aandringen van de regering worden uitgenodigd voor een bloedtest met betrekking tot de situatie rond het aantal anti-lichaampjes in het bloed. Indien zo'n test in een speciaal testcentrum zou kunnen worden uitgevoerd met een sneltest als dat zou kunnen. Dan zou het prachtig zijn indien dan een luide, indrukwekkende, stimulerende piep door de hele ruimte gaat.
 • Karel Flanders

  1 maand geleden
  israël is daar ook al mee bezig. Wat ik me afvraag is, waarom mensen eerst geen bloedonderzoek krijgen oom te zien als er genoeg antilichamen zijn of niet, vooraleer men bij gelijk wie vanaf een bepaalde leeftijd die extra prikken begint te geven hier. Men is ook al bezig met vaccins te testen die tegen de Delta variant zouden bestand zijn, waarom wordt daar ook niet op gewacht als het niet dringend is bij sommige mensen.
 • Geert Vande Walle

  1 maand geleden
  Dat zal wel enkel zijn voor die met een heel goede ziekteverzekering ! Anders is het daar "No pay, no cure" !