Het filiaal van Tire Kingdom in Miami heeft enkele jobs vacant.
Volledig scherm
Het filiaal van Tire Kingdom in Miami heeft enkele jobs vacant. © AFP

Amerikaanse werkloosheid valt terug naar laagste peil sinds corona-uitbraak

De werkloosheid is eind vorig jaar in de Verenigde Staten gedaald tot het laagste niveau sinds de start van de coronacrisis. De werkloosheidsgraad daalde ten opzichte van november met 0,3 procentpunt tot 3,9 procent. De tewerkstelling steeg wel een pak minder dan verwacht, zo meldde het Amerikaanse ministerie van Werk vrijdag.

 1. Ex-gevangene over de gruwel in Russische cel: “De muren hangen er vol bloed en uitwerpselen”
  Play

  Ex-gevangene over de gruwel in Russische cel: “De muren hangen er vol bloed en uitwerpse­len”

  Amerikaans ex-marinier Trevor Reed (30) werd in 2019 opgepakt door de Russische autoriteiten toen hij er op reis was met zijn vriendin. Hij had zogezegd enkele agenten aangevallen, maar dat werd nooit bewezen. Reed zat bijna drie jaar in de Russische gevangenis waar het leven een echte hel was. “Er hangt overal bloed aan de muur van gevangenen die zichzelf het leven hebben ontnomen of anderen probeerden te vermoorden.”
 2. Nummer twee bij SpaceX verdedigt Elon Musk tegen beschuldiging van seksueel wangedrag

  Nummer twee bij SpaceX verdedigt Elon Musk tegen beschuldi­ging van seksueel wangedrag

  In een e-mail naar alle werknemers van ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft Gwynne Shotwell, de rechterhand van CEO en oprichter Elon Musk, verklaard dat ze “persoonlijk” gelooft dat de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen hem “vals zijn”. Vorige week schreef de Amerikaanse nieuwssite ‘Insider’ dat SpaceX in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaalde aan een stewardess die Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag.