Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Amerikaanse weerdienst waarschuwt 40 miljoen mensen voor risico op tornado's

In het zuiden en het centrum van de Verenigde Staten werden zo'n 40 miljoen inwoners dinsdagavond gewaarschuwd voor het risico op tornado's. In sommige gebieden is de situatie "bijzonder gevaarlijk", zegt de Amerikaanse weerdienst (NWS).

 1. Limburgse Meral heeft familie in door aardbeving verwoeste Gaziantep: “Ze dachten écht: het is gedaan met ons gezin”
  PREMIUM
  2

  Limburgse Meral heeft familie in door aardbeving verwoeste Gaziantep: “Ze dachten écht: het is gedaan met ons gezin”

  De broer van Meral Özcan (42), gemeenteraadslid voor Groen in Beringen, woont met z’n vrouw en twee kinderen in Gaziantep. Ze werden uit hun slaap gerukt door de zware aardbeving van afgelopen nacht in het zuidoosten van Turkije en Syrië. Meral vertelt: “Hun lichaam was niet in staat om te bewegen of reageren. Ze dachten écht: het is gedaan met ons gezin. Zo erg was het.”
 2. KIJK. Beelden tonen hoe reddingswerkers kinderen vanonder puin halen na aardbeving aan Turks-Syrische grens

  KIJK. Beelden tonen hoe reddings­wer­kers kinderen vanonder puin halen na aardbeving aan Turks-Syrische grens

  Na de zware aardbeving in het zuiden van Turkije circuleren heel wat schokkende beelden op sociale media. Bij de beving, die een kracht van 7,8 op de schaal van Richter had, vielen al zeker duizend doden – zowel in Turkije als in buurland Syrië, waar het epicentrum ligt. Er werden al talloze mensen vanonder het puin gehaald, onder wie ook verschillende kinderen. Videobeelden tonen onder meer hoe een 7-jarig meisje dat gered werd door hulpverleners wordt weggedragen.