De Viking Polaris
Volledig scherm
De Viking Polaris © AFP

Amerikaanse vrouw sterft nadat cruiseschip getroffen wordt door “monstergolf”, nog 4 passagiers gewond

Een Amerikaanse vrouw is gestorven aan boord van het cruiseschip Viking Polaris. Het schip was onderweg naar Ushuaia in Argentinië toen het in het oog van de storm terechtkwam en getroffen werd door een monstergolf.

 1. “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaanse autoriteiten infiltreren bij cybercriminelen van Hive
  4

  “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaan­se autoritei­ten infiltre­ren bij cybercrimi­ne­len van Hive

  De cybercriminelen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanval op winkelketen Mediamarkt kregen een forse klap toegediend na een actie van een internationale coalitie van politiediensten. Onder andere Europol, de FBI en de Duitse federale politie konden na infiltratie de digitale infrastructuur van hackersgroep Hive neerhalen. Daardoor zou zo’n 120 miljoen euro aan ransomwarebetalingen zijn vermeden, melden de autoriteiten donderdagnamiddag.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.